Olli gaat op reis

olli-reis-cover-trotse-moedersOlli gaat samen met John en Tutje op reis. Weet jij in welk land ze zijn? Kijk goed hoe Olli eruitziet. Of spiek op de wereldkaart… Olli reist van noord naar zuid, van oost naar west. Maar thuis is best!

Recensie
Olli gaat op reis is een boekje voor oudere peuters en kleuters. Het is inmiddels het vierde prentenboek van het lieve olifantje Olli. In dit boekje gaat Olli met zijn twee vriendjes op reis. Op elke linker bladzijde staat “Olli gaat naar…” en rechts vind je dan Olli en zijn vriendjes met karakteristieke kenmerken waar wij ouders gelijk raden waar ze zijn.

IMG_5261

Voor de kinderen is dit echt wel een heel stuk moeilijker. Mijn dochters van 6 jaar, 8 jaar en 10 jaar raadden er lustig op los. Olli met een stokbrood herkenden ze gelijk. Wij zijn ook wel eens in Frankrijk geweest, al vond mijn kleuter meisje toch echt dat hier beter een croissantje of pain chocolat kon staan. “Want die aten wij altijd in Frankrijk.” Tja….

Achterin het boekje staat een wereldkaart waar je alle prenten terugvindt in het juiste land. Handig, want zo leren ze niet alleen karakteristieke dingen van een land kennen, maar ook waar dit land zich ongeveer bevindt. Een gemiste kans is wel dat er nergens een markering is van waar Nederland ligt. Daar hebben wij zelf maar een rondje omheen getekend.

IMG_5262

Olli gaat op reis is een leuk boekje met leuke illustraties. Toch is het niet een boek dat snel gepakt wordt. Na een paar keer raden is de lol er vanaf; dan weten ze de antwoorden al. Ook mijn jongste van 6 jaar. En omdat de illustraties zeer minimalistisch zijn, is er weinig te ontdekken. Het zou mijn kinderen meer blijven trekken als er van alles meer te zien was over dat land. Denk aan de vlag, gebouwen en nog meer kenmerken. Zo kan ik bij Frankrijk al van alles verzinnen, net als bij de andere landen.

Ik heb begrepen dat het boekje voor kinderen van 3 jaar en ouder is. Ik vind het boek qua illustraties goed bij die leeftijd passen echter kunnen die nog echt geen verbeelding hebben bij anderen landen en al helemaal niet raden en meedenken over welk land Olli zich bevindt.

IMG_5263

Voor oudere kinderen is het de eerste 1 à 2 keer zeker een uitdaging, maar daar is de lol er dus snel van af omdat de illustraties te minimalistisch zijn en er dus verder niets te ontdekken of lezen is. Idee is heel leuk, al vraag ik me dus ernstig af of het echt een boek is dat vaak gelezen en gebruikt gaat worden. Het schiet zijn doelgroep namelijk voorbij…

Olli gaat op reis – Diederiekje Bok & Hein Mevissen
Bekijk op bol.comPrentenboek, hardcover, 32 pagina’s, Leopold
Bestel dit boek hier >>>>

About Saray

saray@hupemail.nl'
Met mijn man en onze drie dochters, huisdieren en veel boeken, woon ik in West-Friesland. Ik ben actief in de gemeente waar ik woon, werk fulltime, kook en tuinier graag en ben bovenal moeder.

Check Also

JetKids™ van Stokke® BedBox® – van meerijd-kinderkoffer tot vliegtuigbed

Ik heb twee keer gevlogen toen mijn oudste zoon nog maar klein was. Beide keren …