Mag je taart op een hond gooien?

Vragen stellen zonder antwoord te geven. Dat is het idee achter het kinderboek dat de broers Jan en Niko Princen maakten. Kinderen mogen namelijk zelf de antwoorden bedenken en beargumenteren. Goede of foute antwoorden bestaan niet.

Wat een leuk idee, een boekje vol met vragen waarop het antwoord altijd goed is. Je kunt namelijk voor iedere ‘ja’ of ‘nee’ argumenten verzinnen en zolang je er goed over nadenkt en je keuze kunt verantwoorden, ben je goed bezig. Daar zouden veel volwassenen nog wat van kunnen leren!

Het is erg leuk om met kinderen met dit boekje bezig te zijn. Mijn tweeling van 11 jaar pakt het zelf ook regelmatig en dan gaan ze samen ‘in discussie’: de een neemt ‘ja’ als antwoord en de ander ‘nee’ en samen hebben ze veel plezier, zonder ruzie te maken. Soms lukt het de een om de ander te overtuigen, maar meestal houden ze aan hun (willekeurige) ja/nee keuze vast. Er zijn namelijk altijd wel redenen te verzinnen!

Behalve dat het goed is wanneer kinderen leren keuzes te maken, deze te onderbouwen en te beargumenteren, is het vooral een boekje wat voor vrolijke momenten zorgt. Zoals bij de vraag op de voorkant: “mag je taart op een hond gooien?”. We waren het er eigenlijk wel over eens dat dat niet mocht, maar toen zei mijn oudste ineens dat wanneer we het aan onze hond zouden vragen, zij waarschijnlijk geen bezwaar zou hebben. En dat is ook waar!

Een andere favoriet is “mag je met je handen eten?”. Net zoals “mag je de hele dag door ijsjes eten?” zijn de kinderen extra fanatiek in het verzinnen van argumenten waarom dat allemaal mag 😉

Kortom: echt een leuk boekje! Goed om regelmatig uit de boekenkast te halen en geschikt om meerdere malen te ‘gebruiken’.

Op vragenfeestje.nl kun je het boekje bestellen. En je kunt er ook vragen insturen. Die worden dan misschien in een volgend boekje gebruikt! Klik hier om direct naar de vragenfeestje-website te gaan >>>>

Het boekje “Mag je taart op een hond gooien” kun je ook bij Bol.com bestellen, klik hier >>>>

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 18 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 15 jaar.

Check Also

Muk

Mark Haayema heeft al verrassend veel boeken op zijn naam staan en echt heel verschillende. …