OITNB seizoen 2 – verslag van een Sneak Preview in Londen

Screenshot 2014-05-31 at 21.40.46
Wachtende fans voor het hotel

Screenshot 2014-05-31 at 16.00.46Op uitnodiging van Netflix mocht Trotse Moeders een paar dagen naar Londen om daar een exclusieve voorvertoning van de eerste aflevering van het tweede seizoen van Orange is the new Black te gaan bekijken. In één van de mooiste hotels in de wijk waar alle theaters zijn, hadden zich een heleboel fans verzameld, want ook een deel van de cast was bij deze Sneak Preview aanwezig.

Dat alleen al was een bijzondere ervaring: gewoon langs al die wachtende fans lopen en de deur voor je opgehouden krijgen om vervolgens voorzien van een heerlijk drankje in een speciale bioscoopzaal te gaan zitten. Voel je je toch even een VIP 😉

Screenshot 2014-05-31 at 21.38.07
vlnr: “Piper, Taystee, Alex en Larry”

De echte VIP’s kwamen al voordat de voorvertoning begon. Aanwezig waren “Piper Chapman” (Taylor Shilling), “Tasha ‘Taystee’ Jefferson” (Danielle Brooks), “Larry Bloom” (Jason Biggs) en “Alex Vause” (Laura Prepon). En toen mochten we de eerste aflevering van het tweede seizoen bekijken.

Spoiler (1): niet verder lezen wanneer je seizoen 1 nog niet hebt gezien!
In de laatste aflevering van het eerste seizoen, gebeuren er een aantal heftige dingen kort na elkaar waardoor “Piper” de controle verliest en op een medegevangene inslaat. En blijft slaan. Na afloop van deze aflevering blijf je natuurlijk zitten met de vraag wat de consequenties hiervan zullen zijn, voor de medegevangene, maar ook voor Piper.

Screenshot 2014-05-31 at 21.39.55Spoiler (2): niet verder lezen wanneer je wilt wachten tot 06 juni, wanneer seizoen 2 beschikbaar komt op Netflix!
In de eerste aflevering van het tweede seizoen, krijgen wij (en Piper) niet meteen antwoord op die vraag. We zien Piper vervoerd worden, eerst per bus, dan per vliegtuig, zonder dat ze weet of ze iemand vermoord heeft of waar ze heen gaat. In ieder geval beland ze in een andere gevangenis, waar we wel een “oude bekende” terugzien: “Alex”. Ik zal niet te veel verklappen, kijk ook maar even naar onderstaande trailer, maar ga vooral zelf het tweede seizoen van OITNB bekijken, want ook deze is de moeite waard!

Oké, één ding zal ik verklappen: er is een grote rol weggelegd in de eerste aflevering van seizoen 2 voor sigaretten-smokkelende kakkerlakken 😉

Na afloop van de voorvertoning kwam de cast terug voor een uitgebreid interview en was er volop gelegenheid om vragen te stellen. En hoe leuk de eerste aflevering van OITNB seizoen 2 ook was, ik heb nog meer genoten van deze meeting. Met eerlijkheid en vooral enorm veel humor werden alle vragen uitgebreid beantwoord. Screenshot 2014-05-31 at 21.39.32Enorm leuk om de “echte” acteurs in het echt te ontmoeten. Wat een leuke en mooie mensen en wat bijzonder dat ze zoveel tijd namen voor de aanwezige pers.

Er werd gesproken over de manier waarop ze zich hadden voorbereid, of ze zichzelf herkenden in hun rol en over het effect van de serie op de discussie in de Verenigde Staten over de corruptie in het rechtssysteem en in de gevangenissen zelf.

Het voert te ver om alles wat besproken is, neer te schrijven. Wat ik wel leuk vond was dat Jason Biggs eerlijk vertelde dat hij door aan deze serie mee te werken, eindelijk van zijn image af was wat aan hem kleefde sinds hij de films “American Pie” had gemaakt. En de acteurs, zelf toch ook niet de minsten, waren allemaal diep onder de indruk van hun ervaring met Jodie Foster die een aflevering heeft geregisseerd.

Screenshot 2014-05-31 at 21.38.42

Voor mij was het in ieder geval een hele bijzondere ervaring om er bij te zijn. En hier ga ik het bij laten, want ik heb een code gekregen waarmee ik maar liefst 6 afleveringen van het tweede seizoen kan gaan bekijken, dus jullie kunnen je vast wel voorstellen wat ik nu ga doen 😉

Orange is the New Black, seizoen 2, is vanaf 6 juni 2014 in z’n geheel te zien op Netflix. Heb je nog geen abonnement, maak dan snel gebruik van de eerste gratis maand om deze prachtige serie te gaan bekijken!

Screenshot 2014-05-31 at 21.37.38

 

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Ilse Warringa regisseert “Luizenmoeder” – de film

Hebben jullie ook zo genoten van de serie De Luizenmoeder? Een van de personages die …

Share
Share