Vrolijk besparen

In deze tijden van crisis en economische malaise is het belangrijker dan ooit om goed met je geld om te gaan. Marieke Henselmans laat zien dat dat ook kan op een leuke en vrolijke manier.
Ze leert de lezer eigenwijs om te gaan met geld. En dat wil zeggen: Maak keuzes! Kies waar je je tijd en geld aan uitgeeft en bespaar waar nodig.
Ze laat zien hoe je dat doet aan de hand van het ‘vrolijk besparen huis’. Krijg overzicht in je administratie in de werkkamer, decoreer je woonkamer voordelig, gebruik je voorraadkast in de keuken beter, verdien wat extra’s aan de spullen op zolder. Voor elke kamer in huis heeft Marieke slimme tips en handige methodes om op een leuke manier te besparen.

Recensie
Het uitgangspunt van het boek “Vrolijk besparen” is je eigen huis: Op iedere plek en in iedere kamer zijn er voldoende aanknopingspunten om geld te besparen of zelfs te verdienen. En zeg nou zelf, in deze tijden van economische crisis vinden we het allemaal wel fijn om niet meer uit te geven dan nodig is.

Ik voelde me in eerste instantie vooral aangetrokken door de vrolijke en speelse vormgeving van “Vrolijk besparen”. Volledig in kleur, veel tekeningen, tekstjes in kadertjes, spelen met verschillende lettertypes, erg leuk. En ondertussen ook nog boordevol informatie en nuttige tips.

Eerlijk gezegd bekruipt mij bij dit boek een zelfde soort gevoel als bij opvoedboeken. Van  opvoedboeken word ik altijd een beetje nerveus en ga ik aan mezelf twijfelen. Bij dit boek denk ik soms ‘hmmm, dit gaat me wat te ver’, of ‘dat kan wel zo zijn, maar daar heb ik toch echt geen zin in’. Gelukkig is de toon van het boek luchtig en vrolijk.
Ik vind dit echt een boek waar je in bladert, stukjes leest en er uit pikt wat bij jou past en waar jij wat mee kan doen. De vrolijke vormgeving en de luchtige toon maken het boek toegankelijk en leuk om mee aan de slag te gaan.

Ter informatie, Marieke Henselmans schrijft een column in het Algemeen Dagblad en Genoeg Magazine. Ze heeft al meer boeken geschreven over besparen en opvoeding.

Vrolijk besparen – Marieke Henselmans
informatief, paperback, 160 pagina´s, Forte Uitgevers
Bestel dit boek hier via Bol.com >>>

Share

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

Energie besparen in de keuken, zo doe je dat!

Het leven is al duur genoeg en door die almaar stijgende energieprijzen dreigen veel huishoudens …

Share
Share