Basil’s autoboek

Ga met z’n allen op zoek naar de automerken die in het dagelijks verkeer het meest voorkomen, tankstations, buitenlandse kentekenplaten en plak een sticker. Een erg leuk spel voor jong en oud. Bijkomend voordeel: geen geruzie op de achterbank!

Recensie:
Basil’s autoboek is een erg leuk autoboek. Er staan echte foto’s van auto’s in. Daardoor wordt het nog echter en duidelijker. Ook daardoor kan je kind makkelijk zoeken buiten op de weg naar de auto’s. Bij elk automerk staat het desbetreffende logo duidelijk afgebeeld. Er zijn ook leuke kleuren voor de bladzijdes gebruikt. Als je kind de auto in het echt gezien heeft kan je samen een sticker plakken bij de auto in het boek.

Er staat  wat over kentekens in. Zo kan je kind zien in welk jaar de auto gemaakt is, of het een bijzonder voertuig is (bijvoorbeeld een militair voertuig). De lettercombinaties staan ook vermeld, wat het nog duidelijker maakt. Ook hierbij kan je kind weer stickers plakken.

Er staan allemaal nummerborden afgebeeld uit verschillende landen. Op de bladzijde ernaast staat een landkaart met de vlaggen afgebeeld, zodat je kind kan zien waar het land op de wereld ligt. Als laatste worden de tankstations benoemd. Ook dit zijn duidelijke plaatjes van de tankstations.

Bij elk nieuw onderdeel van het boek komt Basil met zijn auto voorbij. Hij vertelt dan een klein verhaaltje over wat er komen gaat. Mijn zoontje van 4 is sinds we het Basil’s autoboek gekregen hebben druk bezig met de automerken herkennen op de weg.

Kortom een mooi opgezet en leerzaam boek! Het geeft jezelf ook de mogelijkheid om wat over de auto’s te vertellen. Bijvoorbeeld welke je kind wel of juist niet veel zal tegenkomen.

Basil’s autoboek – Herien Tjabbes
Doeboek,hardcover, 77 bladzijdes, Basil Publishers
Bestel dit boek hier via Bol.com>>>

Share

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

365 dingen om te doen met je kleinkind

365 dingen om te doen met je kleinkind is een doeboek voor opa’s en oma’s. …

Share
Share