Lucas, het komt dik in orde

Lucas heeft turnles. Het is een looptraining. Als hij valt, is hij bang dat hij zijn voet heeft gebroken. Gelukkig is dat niet zo, maar Lucas heeft wel een ander probleem. Hij weegt te veel, en daardoor valt hij zo gemakkelijk. Maar er is een oplossing. Lucas zijn spieren zullen sterker moeten worden, en hij zal gezonder moeten leren leven. Gelukkig zijn er heel veel mensen om hem daarbij te helpen.

Een motiverend prentenboek over een jongen die worstelt met overgewicht. Met achter in dit boek nuttige informatie voor ouders en leerkrachten die meer willen weten over obesitas, overgewicht, gezonde voeding en beweging.

Recensie
Lucas, het komt dik in orde is een verhaal, wat over te dik zijn gaat. In het verhaal wordt duidelijk gemaakt, wat je aan overgewicht kunt doen en wat gezond eten is. Zo is Lucas te dik, maar veranderd hij zijn leefgewoontes door goed en gezond te eten én meer te bewegen. Na een paar maanden is Lucas niet meer te dik en heeft hij een goede conditie. Nu kan hij net zo hard rennen en meekomen, als zijn leeftijdsgenoten.

Lucas, het komt dik in orde is niet alleen bedoeld voor te dikke kinderen. Iedereen kan wat leren van dit boek. Daar komt bij, dat het verhaal en de illustraties ervoor zorgen dat Lucas, het komt dik in orde, gewoon een heel leuk boek is om (voor) te lezen.

Niet alleen kinderen kunnen wat aan dit boek hebben. Juist ouders en opvoeders kunnen veel aan dit boek hebben. Mede door de informatie, achter in het boek krijgen ook ouders en opvoeders inzicht in wat je aan overgewicht bij kinderen kunt doen. Lucas, het komt dik in orde, hoort bij een obesitasproject van kinesist Els Vercruysse. Zij wil ervoor zorgen dat kinderen zoveel mogelijk gaan bewegen. En dan niet omdat het moet, maar omdat ze bewegen leuk vinden.

Meer informatie over het obesitasproject van Els Vercruysse is te vinden op www.dikinorde.be.

Lucas, het komt dik in orde – Els Verkruysse & Pauline Oud
Prentenboek, hardcover, 22 pagina’s, Clavis

Bestel dit boek hier via Bol.com>>

lees meer:
kinderen leven ongezond
gehaaste ouders krijgen dikke kinderen
overgewicht door belonen met snoep

Share

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

Je oude lichaam terug na de zwangerschap, hoe doe je dat?

Als je net bent bevallen zal je lichaam moeten herstellen, je hebt immers een zware …

Share
Share