Het lekkerste knutselboek

9789002255779-240x300Een knutselboek dat niet alleen leuk maar ook lekker is? Voortaan verdwijnen lege Danoninopotjes niet meer in de afvalbak, want in dit boek staan heel wat creatieve manieren om de plastic cupjes samen met je kind te hergebruiken.

Een snelle racewagen, een heus kasteel, een bekertelefoon of een kegelspel, je staat ervan versteld wat je allemaal kunt maken met de vrolijke kwarkbakjes. Niet alleen bevordert het knutselen de motorische vaardigheden en creativiteit van je kind, maar veel van de werkjes zijn ook nog eens heel geschikt om mee te spelen!

Recensie

Onze kinderen zijn dol op Danoontjes, of de B-merk variant. Maakt hen niets uit. En zo zijn er denk ik meer gezinnen waar de o zo bekende toetjesbakjes regelmatig op tafel staan. Best slim bedacht van Danone om op zoek te gaan naar een paar creatieve geesten die hebben bedacht of er niet iets anders kan met die fleurige bakjes dan direct na consumptie de prullenbak in.

IMG_2591
En dan hebben ze daar niet een simpel, kartonnen ideeën boekje van gemaakt maar een echt serieus, mooi vormgegeven knutselboek met prachtige foto’s en zeer diverse manieren van hergebruik voor écht leuke knutsels. Zoals bijvoorbeeld de raceauto of de ijsmobile. Of juist heel praktisch, bijvoorbeeld als kleine bloempotjes of kegelspel.

IMG_9549

Ik houd van knutselen met mijn kinderen maar wil er eigenlijk niet steeds op uit naar speciale knutselwinkel. Bij verschillende knutsels is dat eigenlijk wel nodig. Maar bij een heel aantal ook niet. In dat geval was je de bakjes gewoon af en de andere materialen die je nodig hebt heb ik als gemiddelde knutselouder wel in huis.

IMG_2590IMG_2589

Creatief of niet: in de meeste gevallen zie ik toch vooral plastic bakjes die ik direct associeer met het toetjes moment aan tafel. Maar anderzijds vind ik het zo leuk om dat her te gebruiken dat ik dit boek zeker de moeite waard vind om af en toe te pakken als we gaan knutselen. En het spreekt mijn kinderen juist ook aan omdat ze de bakjes zo goed kennen.

De vormgeving is goed. Mooie foto’s, overzichtelijk wat je nodig hebt en ook de instructies zijn duidelijk en eenvoudig.

Het lekkerste knutselboek – Alice Hornecke & Birgit Kaufmann
Bekijk op bol.comKnutselboek, hardcover, 64 pagina’s, uitgeverij SU Kids & Digits
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Lara Bellis

lbellis@xs4all.nl'
Mijn naam is Lara Bellis en ik ben 31 jaar. Ik woon samen met mijn man en onze kinderen Arthur (5) en Felien (2) in Amersfoort. Naast Trotse Moeder ben ik muziektherapeut en als zelfstandige breng ik muziektherapie aan huis bij volwassenen met een verstandelijke beperking en ook aan kinderen met autisme.

Check Also

Vlaggen voor op een kinderkamer

Wie aan decoratie denkt, komt al snel op foto’s voor aan de muur uit, of …

Share
Share