Genieten van de onder-water-schoonheid in SEA LIFE Oberhausen [verslag]

Van de monding van de Rijn tot aan de duizelingwekkende diepte van de Grote Oceaan…

SEA LIFE Oberhausen biedt een enorme diversiteit aan onderwaterleven. Voor mij en de kinderen was het de tweede keer dat we van Sea Life genoten hebben, de Trotse Vader van onze kinderen was voor de eerste keer mee.

 

Hoe leuk het bezoek vorig jaar was, bleek wel toen ik aankondigde dat we opnieuw naar Oberhausen (iets over de Duitse grens) zouden gaan. De kinderen stonden te springen! Het is niet ver rijden vanaf ons huis in Hilversum en parkeren is gratis in een van de mooie parkeergarages vlakbij. Een paar minuutjes lopen en we konden gaan genieten van de prachtige kleuren en sferen.

 

Er zijn maar liefst 17 verschillende onderwaterwerelden, in veel meer aquaria, te zien. Van rivierleven tot koraalrif, het is er allemaal. Er is ook aandacht voor de bedreigingen van het onderwaterleven (denk aan het plastic in de oceanen) maar de nadruk lag echt op de schoonheid die zich onder water bevindt.

 

Zoveel verschillende vissen, van vissen die mijn kinderen maar eng vonden, tot vissen waar ze minutenlang ademloos naar konden kijken.

 

 

En niet alleen vissen, ook andere ‘waterbewoners’ komen aan bod.

 

 

Er is een nieuwe, interactieve tentoonstelling: supervissen. Een onderwerp wat mijn tweeling erg leuk vond. Zoeken naar kogelvissen, kijken hoe sterk zeesterren zijn etc. Informatie over die supervissen was niet in het Nederlands, maar door bijvoorbeeld duidelijke tekeningen (op de foto over de extra kaken van de murenen) en wat uitleg van hun vader, hebben ze weer een boel bijgeleerd. Ook de ‘doe-dingen’ werden door mijn twee jongsten erg leuk gevonden.

 

Mijn oudste en ik hebben vooral genoten van wat er te zien was. Bij sommige aquaria moesten we echt besluiten om na een kwartier door te lopen. Niet omdat we alles al ontdekt hadden, maar omdat er nog zoveel meer te zien was! Behalve de foto’s die je hier ziet, hebben we er nog bijna 200 gemaakt! Maar de echte pracht laat zich niet vastleggen. Vissen die over je heen zwemmen (je loopt er in een soort tunnel onderdoor) en de vele kleuren en bewegingen. Schitterend!

 

Echt een aanrader, een bezoek aan SEA LIFE Oberhausen! En prima te combineren met een bezoekje aan LEGO World Oberhausen, op loopafstand. Wij zijn daar ook nog heen gegaan, zie:

Spelen met LEGO, maar dan met vele extra’s; bij LEGOland Discovery Centre [verslag]

Beide locaties zijn perfect voor een gezinsuitje en qua tijd prima te doen in één dag. En… er zijn voordelige combi-tickets te koop!

Voor meer informatie over Sea Life Oberhausen, klik hier >>>>

 

 

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 16 jaar.

Check Also

100 Maritieme Uitvindingen

Niet alleen voor Vaderdag een goede tip, maar heel prettig om in huis te hebben: …

Share
Share