pluk van de petteflet en Spijtebijt gaan naar de Weerman

Pluk redt de dieren

In de Petteflet woont niet alleen Pluk met zijn kraanwagentje, maar ook het nogal wilde jongetjes Spijtebijt. Pluk en Spijtebijt zijn op een dag op bezoek in een heel erg grote kas. Daarin experimenteert de Weerman met verschillende klimaten. Het is net een reuzengroot Artis maar dan onder glas. Maar Spijtebijt is lastig. Daardoor rijdt de Weerman per ongeluk met zijn jeep dwars door een groot ruit die twee klimaten scheidt.

Wat nu? Pinguïns in de tropen, sneeuwstormen over bibberende olifanten… Zo worden alle dieren ziek! De Weerman moet zo vlug mogelijk de klimaten herstellen. En intussen helpt Pluk de dieren aan een geschikt logeeradres. Wat een hoop werk is dat!

Annie M.G. Schmidt schreef deze geschiedenis van Pluk, Spijtebijt en de dieren voor het tijdschrift Margriet. Fiep Westendorp maakte er schitterende, kleurrijke platen bij. Het is in het boek Pluk redt de dieren voor het eerst dat het verhaal in boekvorm wordt gepubliceerd.

Recensie

Kan jij geen genoeg krijgen van Pluk van de Petteflet en al zijn vrienden? Dan is het boek Pluk redt de dieren dé oplossing! Een heerlijk nieuw boek met alle vertrouwde karakters in een niet zo bekend verhaal en illustraties. De 12 verhalen in het voorleesboek Pluk redt de dieren zijn op zich staande verhalen, maar vertellen je ook het verhaal van De Weerman en Spijtebijt. Het boek is leuk als je nog niets van Pluk en de Petteflet kent, maar verrukkelijk als je die wel al kent.

Pluk redt de dieren – Annie M.G. Schmidt & Fiep Westendorp
Kinderboek, hardcover, 64 pagina’s, Querido

Lees ook:
Pluk van de Petteflet
Pluk en zijn vriendjes

Share

About Mira Ahles

mira@dataunlimited.nl'
Getrouwd met Rikkert en moeder van 3 dochters: Janne (7 jaar), Robin (5 jaar) en Dide (3 jaar). Sinds deze zomer zijn we verhuisd van het stadscentrum naar het platteland. Een heel nieuw avontuur...

Check Also

Hoe maak je een babykamer in een ‘Fiep-Westendorp-thema’?

Een van de leukste dingen om te doen wanneer je zwanger bent, is nadenken over …

Share
Share