The Post

Ik ben echt dol op Meryl Streep. Ik vind haar zo enorm veelzijdig, en welke rol ze ook speelt, ze doet dan vol overgave en overtuigend. Daarom alleen al keek ik uit naar de film The Post, die nu uit is op DVD en Blu-Ray.

Het verhaal
The Post, geregisseerd door Steven Spielberg, is een waargebeurd drama met Meryl Streep en Tom Hanks in de hoofdrollen. Een meeslepend verhaal over de onwaarschijnlijke samenwerking tussen de eerste vrouwelijke uitgever van een grote Amerikaanse krant, Katherine Graham (Streep) en redacteur Ben Bradlee (Hanks) van The Washington Post. Ze zijn genoodzaakt al hun meningsverschillen aan de kant te schuiven in hun strijd tegen de concurrent The New York Times om als eerste geheime overheidsdocumenten te onthullen die drie decennia en vier Amerikaanse presidenten overspande. Ze riskeren daarmee niet alleen hun carrière, maar ook hun vrijheid en het voortbestaan van The Washington Post.

Mening
Twee redenen om deze film echt te gaan kopen / zien:

  1. Het boeiende verhaal. Waar ‘Watergate‘ algemeen bekend is (en al prima verfilmd), is dit een minder bekend stuk geschiedenis maar bijzonder heftig. De film speelt zich bijna 50 jaar geleden af en geeft een prima tijdsbeeld, zowel qua sfeer als qua politiek. Het draait om de zogenaamde  “Pentagon Papers“, gegevens waaruit blijkt dat meerdere presidenten al tijden de waarheid verdraaien en er een geheime agenda op nahouden wat oorlog-voering en het verantwoorden daarvan betreft. Dit is uiteraard een vereenvoudigde weergaven van waar het in de film over gaat. Enorm interessant.
  2. Het acteerwerk. Meryl Streep is weer briljant, als een van de weinige vrouwen in een leidinggevende positie in een tijd waarin dat nog veel minder vanzelfsprekend was dan nu. Maar ook Tom Hanks speelt een prima rol en de scènes waarin zij beiden te zien zijn, zijn een genot om naar te kijken.

Een aboslute aanrader, deze film!

De film The Post bestel je hier >>>>

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Peppa Pig – Winterpret DVD [recensie]

De kleine schattige Peppa Pig steelt ditmaal de show in een winters decor. Seizoensgebonden verhalen …

Share
Share