Het leven van een loser – Vette pech [luisterboek]

Mijn oudste dochter van 11 jaar zat te springen op haar stoel toen ze Het leven van een loser – Vette pech tevoorschijn zag komen. Met school gaan de kinderen ongeveer een keer per maand naar de bibliotheek en er schijnt dan een run te zijn op drie plekken in de bieb: die waar de Geronimo Stilton-boeken staan, naar de ‘Hoe overleef ik …’-serie en dus ook naar de serie ‘Het leven van een loser’. Oké, een erg populair boek dus. Ik kende het (nog) niet…

Hoofdpersoon van Het leven van een loser – Vette pech is Bram. Het boek begint aan het einde van de zomervakantie en loopt door tot en met de maand december. De vakantie is waardeloos geweest en Bram vindt het eigenlijk wel best om weer naar school te gaan. Maar daar voltrekt zich al snel de ene ramp na de andere. De titel Vette pech is erg toepasselijk, want Bram heeft voortdurend pech: hij wordt geplaagd door zijn broer, zijn kleine broertje Max bespioneert hem voor hun ouders, hij mag niet meer bij zijn vriendje komen en hij krijgt altijd overal de schuld van.

Dit keer hebben we het luisterboek ontvangen. Eerlijk gezegd zijn luisterboeken niet zo aan mij besteed, ik val altijd binnen een paar minuten in slaap. Gelukkig was oudste dochter van harte bereid om het luisteren van me over te nemen. Ze heeft de twee cd’s in bijna één ruk uitgeluisterd en was erg enthousiast. Ze vindt dat je door te luisteren naar het verhaal veel meer het gevoel hebt dat je er bij bent en de gebeurtenissen zelf meemaakt.

Dit luisterboek wordt voorgelezen door Job Schuring, een kleinkunstenaar die meer luisterboeken heeft voorgelezen. Wat ik er van heb gehoord, heeft hij een prettig stem. Mijn oudste dochter is ook erg te spreken over zijn gebruik van stemmetjes. Dit doet hij veelvuldig en je herkent iedere keer direct wie er aan het woord is. Ook is ze positief over de geluidseffecten (bijvoorbeeld drumgeluiden als Theo, de oudere broer aan het drummen is, of zachte stemmetjes als er in de omgeving gefluisterd wordt). Die geven het luisterboek net een beetje extra.

Net zoals een gewoon boek is ook dit luisterboek makkelijk aan de kant te leggen, de hoofdstukjes zijn kort en duren maar een paar minuten. Een luisterboek is een mooi alternatief voor het voorlezen aan oudere kinderen. Zij voelen zich vaak al te groot om voorgelezen te worden, maar het luisterboek kan voor hen eenzelfde effect te hebben. Door samen te luisteren, kan je het als bij ‘gewoon’ voorlezen, praten over het boek (al hebben 11-jarigen daar weinig behoefte aan). Ook denk ik dat luisterboeken fijn zijn voor dyslectische kinderen.

Het leven van een loser – vette pech, Jeff Kinney
Luisterboek, 2 cd’s, 128 minuten, Rubinstein
Bestel dit luisterboek hier > 

Share

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

Buffalo Bill en De Kleine Zeemeermin [luisterboek en leesboek]

Ik ben dol op luisterboeken en heb een heleboel Vlaamse luisterCD’s. De Nachtegaal (ook geschreven …

Share
Share