De intake

De mogelijkheid dat dochter het Kiss-syndroom heeft, en hier mogelijk ook nacht in – nacht uit huilt en wakker is, doet ons te besluiten een chiropractor te bezoeken.
Enig speurwerk levert ons de informatie dat we de eerste maandag van de maand terecht kunnen voor een vrijblijvende intake. Er wordt gekeken of er voldoende reden is om een plan van aanpak te maken, en of jij als patient hun werkwijze prettig vind. Onder het motto: “Baat het niet dat schaadt het niet” willen wij deze intake wel aan. We proberen immers alles om de slapeloze nachten te stoppen en na bijna negen maanden een nachtrust van 7 uurtjes te pakken. -Hoewel, voor 5 uur teken ik momenteel ook! –

Van te voren krijgen we – zoals verwacht- het nodige commentaar, of moet ik zeggen:  goed bedoelde adviezen? Een chiropractor is een chic woord voor bottenkraker en zou meer schade aanrichten dan dat wij dachten. Hoewel de berichten mij enigszins laten twijfelen, besluiten we toch die avond naar de praktijk te gaan. We kunnen inmmers altijd nog zeggen dat we het niet doen. En er zijn mensen genoeg die wél een chiropractor bezoeken. Bovendien wordt het vergoed door onze verzekeraar, en een kwakzalver zou toch niet vergoed worden?

Jasmijntje heeft gelukkig haar goede humeur meegenomen. Een beetje ongemakkelijk en tikkeltje nerveus stappen we naar binnen, en leggen we de vrouw aan de balie uit dat we graag wat meer advies zouden willen over Jasmijn, de werkwijzes en methodes. Op dat zelfde moment stapt een vrolijke dame binnen, en neem ons direct mee naar haar praktijkruimte.

Jasmijn is direct enthousiast en zit maar al te graag bij Anna -de chiropractor – op schoot. Haar lange haren zijn erg interessant voor Jasmijn, waardoor deze kleine meid spontaan vergeet dat ze bij een wilde vreemde op schoot zit. Gelukkig maar, want momenteel is dochter behoorlijk eenkennig aan het worden. Voor Anna de perfecte manier om onze dochter eens goed te bekijken, en hier en daar te voelen. Er volgen nog wat vragen, en binnen 5 minuten hebben we een antwoord, en daarmee misschien zelfs een mogelijke oplossing.

Anna laat zien wat de gevolgen zijn van mijn bevalling. Doordat Jasmijn via een keizersnede is gekomen, zou haar schedeltje niet de ruimte hebben gekregen die het nodig heeft, waardoor er nu een constante druk op staat. Doordat kinderen dagelijks een hoop nieuwe indrukken opdoen en deze ’s nachts verwerken, kan er nóg meer druk op dat schedeltje ontstaan. Er ontstaat hoofdpijn.
Daarnaast zijn, door de keizersnee, wervels niet voldoende uitgerekt en laat Anna zien dat haar echter arm “vast” zit evenals haar nek, stuit en rechterbeen. De behandelingen – die overigens zeer kindvriendelijk zijn!! – zorgen er voor dat de druk op het schedel verminderd, waardoor de hoofdpijn afneemt. Ook de gewrichten worden soepel gemaakt waardoor kruipen wél gaat gebeuren en dochtertje wél op haar benen wil gaan staan. Iets wat ze tot op heden weigert. Logisch natuurlijk als je gewrochten daardoor zeer doen!  Naar verwachting kunnen we een heleboel bereiken binnen 5 behandelingen.

Manlief en ik kijken elkaar aan. Veel informatie, maar geen vragen. We vinden dat het logisch klinkt wat deze vrouw ons allemaal verteld en herkennen veel in haar verhaal. We gaan ervoor! We besluiten gelijk een afspraak te maken, en tot onze verbazing kunnen we de volgende dag al gelijk bij Anna op de praktijk komen. En dat gaan we doen! We laten het maar over ons heen komen, en hopen dat deze behandelingen helpen. Voor onze dochter én voor ons!

Share

About Marjolein van Beek

mayoleinvanbeek@gmail.com'
Wonend in de Achterhoek met mijn dochter Jasmijn (6 jaar), en mijn zoontje Daan (3 jaar), Mijn brood verdien ik als tandartsassistente. Dagelijks probeer ik een balans te vinden tussen een leuke mama zijn en een werkende vrouw te blijven. In mijn schaarse vrije tijd ga ik graag lekker op stap, trek ik me terug met een boek, of onderneem ik leuke dingen met mijn kindjes. In september 2013 bracht ik een boek uit over ontzwangeren met wellicht ooit een vervolg.....

Check Also

Een nieuw hoofdstuk

In het begin van mijn carrière als moeder riep ik regelmatig dat ik de handleiding …

Share
Share