Poëzie-album

poezie-album-elma-van-vliet-recensie-copyright-trotse-moeders-1Ken je het nog, het poëziealbum van vroeger? Een boekje volgeschreven met persoonlijke versjes, tekeningen en, natuurlijk niet te vergeten, met poeziëplaatjes. In de drukke, vluchtige tijden waarin we leven gaan mooie tradities verloren. Daarom lanceert Elma van Vliet, de bedenkster van de bestseller Vertel eens-serie, het poëziealbum anno nu. We brengen een oud ritueel terug, gestoken in een nieuw jasje. Het is een prachtig uitgevoerd album, met een herkenbare en moderne uitstraling. Vol lege bladzijdes om gevuld te worden met versjes, creatieve uitspattingen en persoonlijke wensen die passen bij deze tijd. En natuurlijk horen de poëzieplaatjes er weer helemaal bij!

Recensie
Onlangs kreeg is zó een leuk pakketje. Ik kreeg echt een blij (en nostalgisch) gevoel van! In een linnen tas, met een afbeelding die ik qua sfeer direct herkende, zat namelijk een echt poëzie-album.

poezie-album-elma-van-vliet-recensie-copyright-trotse-moeders-2 poezie-album-elma-van-vliet-recensie-copyright-trotse-moeders-4

“Vroeger” had ik zelf een poëzie-album. Ik noemde dat “poezzie-album” en de plaatjes erin heetten “poezzie-plaatjes” en dat album ging eerst naar mama, papa, broertje, opa’s en oma’s en daarna naar enkele ooms en tantes. Vervolgens ging het mee naar school en mochten vriendinnetjes er in schrijven. Die hadden zelf ook allemaal een “poezzie-album” en die kreeg ik dan weer mee naar huis, met de opdracht er iets leuks in te schrijven.

poezie-album-elma-van-vliet-recensie-copyright-trotse-moeders-3

Er mochten twee naast elkaar gelegen pagina’s versierd worden, met gedichtjes, met mooie plaatjes en dat allemaal in je mooiste handschrift. Toen was het al leuk om een poëziealbum te hebben, nu is het helemaal waardevol want mijn opa’s en oma’s, en een tante en oom zijn inmiddels overleden. Maar hun handschrift en gedichten staan nog in mijn poëzie-album.

poezie-album-elma-van-vliet-recensie-copyright-trotse-moeders-5

Tegenwoordig hebben veel kinderen op de basis-school een ‘vriendenboekje’. Daar kunnen klasgenootjes en vrienden / vriendinnen informatie in kwijt over hun hobby’s, lievelingseten, wat ze later willen worden en leuke herinneringen aan hun vriendje / vriendinnetje. Er kan een pasfoto bij geplakt worden en daarmee heeft je kind een mooi beeld van zijn of haar vrienden op een bepaalde leeftijd. Zeker wanneer ze op latere leeftijd nog contact hebben, is dat leuk. Altijd mooi om te zien of ze daadwerkelijk brandweerman, astronaut of prinses zijn geworden!

poezie-album-elma-van-vliet-recensie-copyright-trotse-moeders-6

Toch ben ik zelf blij dat het poëziealbum terug is. Het geeft meer ruimte aan kinderen (of aan jezelf!) om mensen dicht om hen heen, ook volwassenen, een persoonlijke bijdrage te vragen. En ik ben er van overtuigd dat het voor ‘later’ een zeer kostbaar herinneringsboek gaat worden!

Poëziealbum – Elma van Vliet
met poëzieplaatjes
Hardcover, 128 pagina’s, uitgeverij Spectrum
Bestel dit poëzie-album hier >>>>

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 18 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 15 jaar.

Check Also

Slaap! Voor dreumes en peuter

Slapen…. tja…. Wanneer je eenmaal een kindje hebt, is dit een van de dingen waarmee …