(Aanstaande) moeder in Oostenrijk [blog]

oostenrijk-wandelenDe teller staat op 37 weken en 6 dagen…

Werken vanuit huis
Als zelfstandige ondernemer is het niet zo makkelijk om je verlof in te gaan. De deur achter je dichtdoen 4 weken voor de uitgerekende datum lukt meestal alleen als je in dienst bent. Er blijven namelijk altijd wel dingen lopen. Bovendien, zolang ik me goed voel, kan ik toch prima nog achter mijn computer zitten en werk verrichten? En geld verdienen? Een heel groot voordeel van thuiswerken!

Ik merk wel dat ik minder op een dag gedaan krijg dan voorheen, sneller even pauze nodig heb, maar daar geef ik graag aan toe. Hup benen omhoog en chillen op de bank. Soms doe ik wat huishoudelijke dingen tussendoor als afleiding of ik speel met de hond of droom ik weg in de kinderkamer.

bergen-wandelingPersreis
Vorige week had ik nog een persreis georganiseerd voor mijn klant hier in de regio: Brixental. De journalisten kwamen woensdagavond aan en vertrokken zaterdagmiddag. We hebben een paar geweldig inspirerende dagen gehad, met prachtig weer. Ik heb vrijwel alles meegedaan, op twee bergwandelingen en de wellness na.

baby-buikdragerTip: Alpinolino
Zo zijn we onder anderen bij een van de tien bergavonturenparken geweest hier in de regio: Alpinolino in Westendorp. Alleen al een beleving om met de Alpenrose gondel samen omhoog te gaan. Het park ligt namelijk bovenop een berg met prachtige uitzichten.

Alpinolino biedt twee belevenistours aan. Voor de wat kleinere kinderen tot ongeveer 5-6 jaar is er een leuke tour aan de hand van een verhaal met raadsels en imponerende uit hout gesneden figuren die ongeveer anderhalf duurt.

speurtochtVoor grotere kinderen die meer energie hebben, is er vanaf het middenstation tot aan het dalstation beneden in Westendorf een geweldige route met moeilijkere raadsels. Aan de hand van geluiden, raadsels en korte beschrijvingen moeten de kinderen dieren raden. Bij een goed antwoord verdien je een stempel, die je op een stempelkaart kunt bijhouden.

Afhankelijk van hoe snel de kinderen zijn, duurt de tour gemiddeld 2,5 uur. Tussendoor kom je langs verschillende berghutten om wat lekkers te drinken en te eten. Bij aankomst in het dal, ontvangen de kinderen tegen inlevering van een volle kaart een terecht verdiende medaille!

Alpinolino is geopend van 24 mei t/m 19 oktober 2014

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Expeditie Archeon – kamperen in Archeon [verslag deel 2]

Kamperen in Archeon, dat is misschien niet het eerste waar je aan denkt wanneer je …