Zomerzon

Zomer. Dat is zes weken vakantie met zon, zee, zand en strand.
Buiten zie en hoor je alleen dieren die echt bij de zomer horen. Zwaluwen gieren in de lucht, de krekel tjirpt luid achter je tent, kwallen dobberen in de zee en bevers bouwen hutten in het water.

Houden deze dieren eigenlijk van de zon? Ja! Sterker nog: geen leven zonder zon. De zandhagedis gebruikt de zon als broedmachine: om haar eitjes te laten opwarmen. Voor het icarusblauwtje is de zon een batterij om zich mee op te laden. Zomerzon brengt leven!

Recensie
Wat een mooi en vooral een leerzaam boek is dit. Het boek is opgebouwd uit verschillende hoofdstukken. Elk hoofdstuk gaat over een ander dier. De opbouw blijft steeds gelijk; zo vindt je steeds een handig en informatief rijtje met weetjes over het dier. Hierin staat onder andere de lengte, het gewicht en hoe oud ze kunnen worden.

Daarnaast staat er een algemeen stuk tekst wat prettig leesbaar is en ook weer veel informatie bevat. Tenslotte krijg je nog wat informatie over soortgenoten. Bij het icarusblauwtje, krijg je dus nog wat wetenswaardigheden over andere vlinders.

Wat verrassend – maar wel superleuk is – zijn de opdrachten die aan het einde van elk hoofdstuk te vinden zijn. Een zonnewijzer maken, planten drogen of leuke proefjes doen. Uiteraard allemaal dingen die ook weer met de natuur te maken hebben.

Dus weten jouw kinderen halverwege de vakantie ook niet meer wat ze moeten doen? Geef ze dit boek en ze hebben weer leesvoer en leuke ideeën om uit te voeren!

Zomerzon – Tialda Hoogeveen
Informatief kinderboek, hardcover, 31 pagina’s, Uitgeverij K.N.N.V.

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

De zomer in met het koninklijk gezin

Hoewel zowel onze gedachten, als die van de leden van het Koninklijk Huis bij de …