Sinterklaas wordt eerder gevierd

Hoewel pakjesavond dit jaar op woensdag 5 december valt, wordt Sinterklaas dit jaar massaal eerder gevierd. Bijna de helft van de Nederlanders viert het in het weekend van 1 en 2 december. Slechts een vijfde viert het op 5 december. Dat blijkt uit analyse van meer dan 900.000 lootjes van Lootjestrekken.nl en verkoopgegevens van het webwarenhuis fonq.nl.

Aankomend weekend is met 43% het meest populair om Sinterklaas te vieren. Iets meer dan een kwart van de Nederlanders viert pakjesavond het weekend na 5 december. Slechts een vijfde van de Nederlanders geeft elkaar gedichten, surprises en cadeaus op 5 december. Patrick Kerssemakers van fonq.nl: “Nederlanders starten dit jaar ook eerder met de voorbereidingen voor pakjesavond, bijna 10% begon in oktober al met inkopen. We weten dat de piek van de inspanningen voor Sinterklaas echter in november ligt, waar 67% oriënteert op potentiële cadeaus. Opvallend is dat mensen die laat inkopen meer geld uitgeven dan de mensen die vroeg shoppen.”

Oriënteren op zondag, kopen op maandag
42% van de consumenten is tijdens kantooruren bezig met de oriëntatie naar cadeaus. 6% oriënteert zich ’s nachts. Zondag is de belangrijkste dag waarop men de tijd neemt om keuzes te maken, de bestelling wordt vervolgens pas op maandag geplaatst.

 

 

Share

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

De leukste Lama-cadeaus [top 5]

Ineens zie je ze overal: lama’s! Lama’s als print op truien en pyjama’s, lama’s op …

Share
Share