Lang flesvoeding vergroot kans overgewicht

Er wordt beweert dat wanneer peuters lang de fles krijgen voor het slapen gaan dat ze een verhoogde kans hebben op overgewicht op latere leeftijd…  Dit las ik laatst op Nu.nl.

Dit is gebleken uit een Amerikaans onderzoek waar 7000 kinderen aan meededen. Op basis van de gewichtsbepaling op de leeftijd van negen maanden, twee, vierenhalf en vijfenhalf jaar is er gekeken naar het verloop.

Naar aanleiding van de uitkomsten van het onderzoek wordt er geadviseerd een half jaar nadat je kind vast voedsel krijgt de fles dan ook af te gaan bouwen.

Klinkt aannemelijk, alleen wat nu als je kind ’s avonds niet wil eten? Onze zoon van nu ruim 2 weigert al meer dan een half jaar het warme eten ’s avonds. Dan ben ik juist blij dat hij nog een fles melk drinkt voordat hij gaat slapen. Ik ben ook even nagegaan wanneer we er met onze dochter mee zijn gestopt. Volgens mij was ze toen rond de tweeëneenhalf jaar oud.  Maar zij at dan ook graag haar warme eten, en wisten we in ieder geval dat ze voldoende voedingsstoffen binnen had gekregen.

Volgens de onderzoekers bevat een fles volle melk al 12 procent van de dagelijkse benodigde hoeveelheid voeding die een dreumes tussen de een en twee jaar nodig heeft. Dit stelt mij dan  weer gerust; onze zoon krijgt in ieder geval voldoende voedingsstoffen binnen!

Lees ook:
Geen betere band door borstvoeding
Door borstvoeding groeien baby’s trager
Overgewicht door belonen met snoep

Share

About Nienke

nschuil@hotmail.com'
Ik ben moeder van een dochter van bijna 5 jaar, die zich al heel wat voelt, en een zoon van nu ruim 2 die denk dat de wereld draait om het eten van snoepjes en koekjes. Ik werk part-time, 3 dagen in de week, op maandag en woensdag ben ik thuis bij de kinderen. Ik hou van schrijven, lezen, kletsen, koken, zoeken naar een nieuwe uitdaging, buiten zijn en leuke dingen ondernemen met de kinderen.

Check Also

Kiloknaller

Paul heeft één allesverslindende passie: eten! Het liefst eet hij de hele dag door. Hij …

Share
Share