DohVinci Flower Tower Set

doh-vinci-trotse-moeders-copyright-settembrini-2Nieuw van de makers van Play-Doh: DohVinci! Met Doh Vinci word je een echte 3-D ontwerper! Deze makkelijk te gebruiken set wordt geleverd met styler tool, vier verschillende kleuren Deco Pop Tubes, een speciale ster-vormige punt voor de styler en een 4-delig fotolijstje. De set is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar en het materiaal is niet giftig, dus veilig om mee te spelen.

Recensie

Met gejuich werd deze DohVinci doos ontvangen. Mijn kinderen houden erg van spelen met klei en dit is een heel andere manier om met klei bezig te zijn. We hebben eerst de doos opengemaakt en geïnventariseerd. Er zaten 4 verschillende kleuren klei in, in een soort koker, een ‘pistool’ waarmee je de klei kunt verdelen en allerlei kleurige stukken karton waarop de versiering al voorgedrukt stond.

doh-vinci-trotse-moeders-copyright-settembrini-1

Ieder kind, en mama, mocht een eigen kleur kiezen. Dat scheelde meteen een boel onderhandelingen over wie-wat mocht doen…. En om de beurt gingen de kinderen (en mama) aan de slag om de eigen kleur op de kartonnen stukken aan te brengen.

Op zich werkt het allemaal erg eenvoudig, maar zoals in het filmpje hieronder ging het (zoals zo vaak) bij ons niet….

De klei komt in een keurig lijntje uit de ‘spuit’, maar blijft niet zonder hulp op het karton plakken. Je moet de klei dus met je vinger een beetje helpen, een beetje aanduwen zodat hij blijft zitten. Op zich geen probleem, maar wel goed om te weten.

doh-vinci-trotse-moeders-copyright-settembrini-4

Verder ziet het eindresultaat er bij ons echt niet uit zoals op de foto’s of in het filmpje, ik vermoed dat daar veel meer oefening voor nodig is. Uiteraard ook geen probleem, want eigengemaakte knutsels zijn per definitie mooi!

doh-vinci-trotse-moeders-copyright-settembrini-3

Het in elkaar zetten van de uiteindelijke foto-lijst was ook wat lastiger dan op de afbeelding leek, maar dat kan natuurlijk ook aan ons liggen….Screenshot 2014-12-16 at 16.10.19

Wat me echt tegenviel was dat de klei op was na het versieren van de foto-lijst. Dat maakt het pakket wel erg duur, want met het versieren van de lijst is de klei op en die kun je niet navullen. En ons kostte het ongeveer een half uur om samen de foto-toren te versieren….

Hopelijk komen er snel navul-sets op de markt, want deze manier van creatief bezig zijn is wel enorm leuk. Wat ook goed is, is dat je kinderen dit samen kunnen doen, zodat je een eigengemaakt resultaat krijgt. Een paar leuke foto’s van de kinderen er in en het is ook het perfectie cadeau voor opa of oma!

DohVinci Flower Power fotolijst
Bekijk op bol.comPlay-Doh, klei, creatief, Doh Vinci, Hasbro
Bestel deze DohVinci set hier >>>>

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 18 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 15 jaar.

Check Also

nijntje versiert de kerstboom

Zoals jullie misschien weten, is kerstmis in huize Trotse Moeders deels in Dick-Bruna-stijl: Kerstmis in …