Silvester … en het knorrende cadeau [recensie]

Silvester verkoopt lootjes voor ‘Ons Honk’. De hoofdprijs is een heel varken. Sil en zijn ouders winnen de prijs. Sils vader timmert alvast een hok. Het varken wordt afgeleverd met een diepvrieswagen … in handige porties. Als Silvester jarig is, viert hij zijn feest met een vaartochtje op de IJssel. Hij nodigt ook zijn vrienden uit Burgerdam uit. Er ontstaat rivaliteit in de boot en Sil laat zich uitdagen. Hij valt in het water en de stroming is heel sterk. Krijgen zijn vrienden hem op tijd aan boord?

Recensie
Silvester en het knorrende cadeau is het derde deel over Silvester. Mijn jongste dochter van tien heeft ook Silvester … en de bizarre verhuizing en Silvester … en de brand in IJsselbroek gelezen en blijft enthousiast over de serie!


De boeken over Silvester zijn Nederlandse graphic novels van Willeke Brouwer die op een vrolijke wijze vooral ook gaan over de verschillen tussen stad en platteland. Het is leuk om te ontwikkeling bij Silvester te zien.waar hij er eerst helemaal niets voor voelde te verhuizen van Burgerdam naar IJsselbroek, heeft hij het er nu best naar zijn zin en heeft hij in beide plaatsen goede vrienden. Zelf komt hij gelukkig ook tot die conclusie.

Silvester maakt in dit boek weer het nodig mee, zoals mijn dochter hieronder aan jullie uitlegt (spoilers!):

‘Silvester is bijna jarig en zijn ouders doen mee aan een winactie om een heel varken te winnen, dat vindt Silvester maar raar. Uiteindelijk winnen ze. Maar het blijkt geen levend varken te zijn, maar al het vlees van een dood varken.

Als Silvester jarig is, gaat hij met zijn vrienden uit Burgerdam en IJsselbroek een boottochtje maken op het IJsselmeer.

Later krijgt hij van zijn oom een biggetje, eerst vindt hij het maar raar, maar later toch ook wel erg leuk!’


Maar er is natuurlijk (gelukkig) meer. Hij gaat ook geocachen, maar ik moest echt even verder lezen om te weten dat dat bedoeld wordt.

De boeken van Silvester hebben grote letters, waardoor ze vlot en makkelijk lezen. Daarnaast staan er veel verzorgde leuke illustraties in, die het verhaal perfect aanvullen. Noodzakelijk ook voor een graphic novel natuurlijk.

Op internet kwam ik lesideeën tegen die passen bij Silvester … en het knorrende cadeau. Ook als je niet voor de klas staat is het leuk hier even te kijken, wie weet staat er iets leuks tussen om eens met je kind over te praten naar aanleiding van het boek.

Mijn jongste dochter vindt Silvester … en het knorrende cadeau een heel leuk en grappig boek. Dat komt vooral omdat er leuke dingen in gebeuren. En gelukkig komt het ook nog goed met dat varken!

 

Andere leuke graphic novels voor jongens en meisjes zijn Het leven van een loser, Niek de Groot, Nurdius Maximus en, vooral gericht op meisjes, Het dagboek van een muts en Dagboek van een modemeisje.

Hier kan je vast een stukje lezen van Silvester … en het knorrende cadeau.

Silvester … en het knorrende cadeau – Willeke Brouwer
Graphic novel, hardcover, 208 pagina’s, Uitgeverij Callenbach
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

Evi en Eenhoorn – Graphic Novel serie voor kinderen die houden van eenhoorns, roze en humor

Dana Simpson heeft een hele aantrekkelijke Graphic Novel serie gemaakt, volledig in kleur. De doelgroep …

Share
Share