Roos vindt een bril

Op een dag vindt Roos een bril in de tuin. Een rode, en hij ligt naast de zandbak. Als ze die op haar neus zet, ziet de wereld er heel anders uit. Hoe kan dat nou? Roos doet die middag vele ontdekkingen.

Recensie
Roos vindt een bril is een heel leuk boekje voor jonge kinderen. Als Roos een bril vindt, merkt ze dat alles er veel leuker uitziet als ze deze bril opzet. Zo veranderd de zandbak in een andere planeet, zodra ze de rode bril opzet. En veranderd haar vervelende buurjongetje in een grappige clown. Als haar buurjongetje de bril ook eens opzet, merkt hij dat Roos er uitziet als een prinses. Vanaf dat moment zijn Roos en Casper dikke vrienden.

Mijn kinderen (3 jaar en 5 jaar) vinden Roos vindt een bril een erg leuk boek. Vooral dat de wereld er anders uitziet, zodra Roos de bril op zet, vinden ze erg leuk. Daarnaast zijn de tekeningen grappig en fantasievol. De illustraties zijn in zwart/wit, maar zodra Roos de rode bril op heeft, zijn de illustraties in kleur. Zo krijgen kinderen echt het idee dat de bril werkt. En dat inderdaad alles er mooier en leuker uitziet met de bril op. Roos vindt een bril is een betoverend boek, waarin fantasie een grote rol speelt.

Roos vindt een bril – Marijke Duffhauss
Prentenboek, hardcover, 40 pagina’s, The house of Books
Klik hier om te bestellen via Bol.com >>>

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

Vol met wol

Soms worden er hele leuke prentenboeken uitgegeven. Vaak zelfs. En een enkele keer springt er …