Disney The Never Girls: in een flits

in-een-flitsDe geur van zout water, een zuchtje zeewind, en het rinkelende gelach van een fee zijn de enige aanwijzingen dat er iets magisch is gebeurd met Kate, Mia, Lainey, en Gabby. In een oogwenk zijn de vier vriendinnen meegenomen uit hun gewone leven naar de mooiste plek van Nooitgedachtland, de thuisbasis van feeën en zeemeerminnen. De meisjes willen niet meer weg, maar Koningin Clarin en Tinkerbel hebben een manier bedacht om hen weer thuis te laten komen. Zal dit fantastische avontuur voor hen eindigen voor het amper is begonnen?

Recensie
The Never Girls is een nieuwe serie boeken die uitgegeven worden door uitgeverij Van Holkema & Warendorp. De doelgroep is meisjes van 6-10 jaar, maar ik heb gemerkt dat jongens dit ook leuk vinden. Vergelijk het met Tinkerbell films, die zijn ook niet alleen leuk voor meisjes!

Screenshot 2014-08-25 at 20.28.08Ik heb “In een flits” voorgelezen tijdens de vakantie. Iedere dag een hoofdstuk voor het slapen gaan (er zijn 10 hoofdstukken). En mijn tweeling van 7 vond het geweldig. En dat begrijp ik best, want ook deze Disney reeks is “betoverend”. Voor je het weet zitten 4 “gewone” meisjes in de magische wereld van Nooitgedachtland.

Wat zo leuk is, is dat door de Disney films over Peter Pan en Tinkerbell, Nooitgedachtland al bekend is bij de kinderen (en bij mij) en door dit boek, kom je ook meer te weten over deze fantasiewereld. Er wordt ook volop gerefereerd aan deze eerdere creaties van Disney en bekende personages spelen ook mee in dit boek.Screenshot 2014-08-25 at 20.27.20

Aangezien wij nogal Disney fan zijn en deze films allemaal gezien hebben, is dat erg leuk. Maar ook wanneer dit je eerste kennismaking met “Nooitgedachtland” is, is het verhaal prima te volgen en wordt er voldoende uitleg gegeven om te weten waarom elfjes kunnen vliegen en hoe ze leven en werken.

Ik vond het echt een leuk boek om voor te lezen en wanneer je kind al goed zelf kan lezen, zal zij (of hij) er ook veel plezier aan beleven. Zoals de Disney films is ook dit Disney boek een boek wat je meerdere malen kunt lezen. Er staan mooie illustraties in en de kaft is prachtig voorgegeven met “echte gouden glitters”.

Screenshot 2014-08-25 at 20.27.49

Gelukkig is dit nog maar het eerste deel van een serie. Het tweede deel (De Geheime Doorgang) gaan we binnenkort lezen en ook daarvan komt uiteraard een recensie op deze website.

In een flits – Kiki Thorpe
Eerste deel van Disney: The Never Girls
Hardcover, 127 pagina’s, uitgeverij Van Holkema & Warendorp
Bestel dit boek hier >>>>

De geheime doorgang – Kiki Thorpe
Bekijk op bol.comTweede deel van de Disney serie The Never Girls
Hardcover, 120 pagina’s, uitgeverij Van Holkema & Warendorf
Bestel dit boek hier >>>>

Een wens naar huis – Kiki Thorpe
Bekijk op bol.comDerde deel van de Disney serie The NeverGirls
Hardcover, 128 pagina’s, uitgeverij Van Holkema & Warendorf
Bestel dit boek hier >>>>

De Magische mist – Kiki Thorpe
Bekijk op bol.comVierde deel van de serie van de Disney serie The NeverGirls
Hardcover, 128 pagina’s, Holkema en Van Warendorg
Bestel dit boek hier >>>>

Klik hier voor de recensies van de andere delen van The Never Girls >>>>

 

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

De melkweg school

Kelvin Klosmo is niet alleen nieuw op school, hij is nieuw in de Melkweg! Als …

Share
Share