Alle verhalen van Pieter Konijn

pieter-konijn-recensie-winactie-copyright-trotse-moeders-1Na zijn lotgevallen in de tuin van meneer Verhoef, toen hij nog een klein konijntje was, groeide Pieter op. Hij werd groentekweker en hielp zijn zus Flopsie en haar man Benjamin Wollepluis soms aan wat spruitjes, als ze niet genoeg eten meer hadden voor de hele familie. De familie Wollepluis had veel pech. Hun eerste nest kleintjes werd gevangen door meneer Verhoef, nadat ze in slaap waren gevallen van alle sla die ze hadden gegeten. En hun tweede nest viel in handen van de verschrikkelijke Dirk Das. Gelukkig konden ze Pieter om hulp vragen!

Recensie
Wie Beatrix Potter zegt, zegt Pieter Konijn. Dit ondeugende en lieve konijntje heeft al meerdere generaties vermaakt met zijn avonturen en is het meest bekende personage van Beatrix Potter, die overigens veel meer heeft geschreven dan alleen konijnen-verhalen, klik hier voor een korte biografie >>>>

Alle verhalen van Pieter Konijn is geen nieuw boek. Het is een boek wat inmiddels al meerdere keren herdrukt is, en wat tijdelijk extra voordelig is omdat we dit jaar 150 jaar Beatrix Potter herdenken. Een mooie kans om deze klassieker in huis te halen!

pieter-konijn-verhalen-recensie-winactie-trotse-moeders-copyright-3

Het boek is prachtig: hardcover met een mooie, papieren omslag. Aan de binnenkant zie je een gedetailleerde kaart die al mooi genoeg is om samen met je kind een hele tijd naar te kijken en alle plekjes waar de dieren wonen te ontdekken.

pieter-konijn-verhalen-recensie-winactie-trotse-moeders-copyright-1

Het boek is in vier delen verdeeld.

pieter-konijn-verhalen-recensie-winactie-trotse-moeders-copyright-2

De verhalen zijn, hoewel oud, hoewel bekend, nog steeds leuk om voor te lezen. Een ondeugend konijntje die tegelijkertijd zo lief en schattig is, is een personage waar veel kinderen (en ouders) meteen verliefd op kunnen worden. En dan zijn de avonturen en de tekeningen natuurlijk heerlijk om (voor) te lezen.

pieter-konijn-verhalen-recensie-winactie-trotse-moeders-copyright-6

De verhalen zijn verdeeld in korte stukken tekst, die prachtig geïllustreerd zijn:

pieter-konijn-verhalen-recensie-winactie-trotse-moeders-copyright-7

Voorlezen wordt daardoor wel erg aantrekkelijk. De plaatjes passen perfect bij de teksten en zijn zo gedetailleerd dat samen kijken wat er te zien is, of er over praten, een mooie aanvulling is op het voorlezen.

pieter-konijn-verhalen-recensie-winactie-trotse-moeders-copyright-5

Kortom: Alle verhalen van Pieter Konijn is een schitterend boek wat terecht een klassieker genoemd mag worden!

Alle verhalen van Pieter Konijn – Beatrix Potter
Hardcover, 96 pagina’s, uitgeverij Ploegsma
Bestel dit boek hier >>>>

Deze klassieker is tijdelijk voordelig geprijsd. Klik op onderstaande link om direct naar Bol te gaan:

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 16 jaar.

Check Also

Nationale bedankdag 2022 – wie wil jij bedanken? [Merci – winactie]

Elkaar bedanken…. dat kun je eigenlijk niet vaak genoeg doen. En dan niet het gedachtenloze …

Share
Share