Lizzy – beste vrienden voor altijd

Ik vind het zo jammer dat ik pas kennis heb gemaakt met Lizzy toen haar avonturen haar al naar Curaçao brachten. Met heel veel plezier heb ik de boeken (voor)gelezen en ik vind het dan ook niet leuk dat Lizzy – beste vrienden voor altijd het laatste deel over Lizzy is….

Inhoud
Lizzy zit inmiddels in groep 8, een jaar vol bijzondere gebeurtenissen en grote veranderingen: schoolkeuze maken, de schoolmusical (er gaat iets grandioos mis) en dan moet ze misschien ook nog eens opnieuw verhuizen… Daar heeft Lizzy dus écht geen zin in. Gelukkig heeft ze zoals altijd humor, bedenkt ze slimme oplossingen en heeft ze goede (dieren)vrienden aan haar zijde. Maar is dat genoeg, of is er dit keer magische Lizzy­-power nodig?

Mening
Ik vind dit weer een heerlijk vlot geschreven boek. Herkenbaar voor kinderen in de leeftijd van Lizzy of jonger (bijvoorbeeld hoe ‘stom’ het is wanneer je nog geen smartphone ‘mag’) en ook voor Trotse Moeders. Dat vind ik sowieso de kracht van de boeken over Lizzy: ze zijn ook voor jezelf leuk om voor te lezen!

Dit deel staat echt in het teken van afscheid. Afscheid van groep 8, van de basisschool (wat, ook heel herkenbaar, pas aan het eind van het schooljaar tot de kinderen doordringt) maar ook afscheid van Lizzy. Losse eindjes worden keurig weggewerkt (en wanneer ik het bestaan van zo’n los eindje nog niet kende, krijg ik nog meer zin om eerdere delen ook te lezen!).

Evenals de andere boeken over Lizzy, is ook dit deel los te lezen maar ik moet eerlijk zeggen dat het echt veel leuker is om al meer over Lizzy te weten. En hoewel afscheid niet leuk is, hebben mijn dochter en ik weer genoten van dit boek. Met spannende momenten, veel herkenning en veel humor! Ik hoop dat Suzanne Buis snel een nieuwe serie gaat starten, ik ben fan!

Lizzy – beste vrienden voor altijd – Suzanne Buis
Hardcover, 128 pagina’s, uitgeverij Kluitman
Bekijk op bol.comBestel dit boek hier >>>>

Voor alle boeken over Lizzy, klik hier >>>>

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Win kaartjes voor de musical Sneeuwwitje in Plopsaland De Panne [winactie]

Wil jij naar Plopsaland De Panne EN naar de Sneeuwwitje musical in het Studio 100 …

Share
Share