De oorlog die mijn leven redde & De oorlog die ik eindelijk won

De oorlog die mijn leven redde & De oorlog die ik eindelijk won zijn twee boeken die zeer aan te raden zijn voor kinderen vanaf een jaar of 10. Wanneer je kinderen een beeld wilt geven van de Tweede Wereldoorlog en hoe de oorlog door kinderen werd ervaren, zijn beide boeken zeker aan te raden. In de aanloop naar 4 & 5 mei 2020 daarom aandacht voor deze boeken.

Over De oorlog die mijn leven redde:
De negenjarige Ada heeft nog nooit een stap buiten de deur gezet. Haar moeder schaamt zich voor Ada’s klompvoeten en houdt haar binnen. Maar als haar broertje geëvacueerd wordt uit Londen om aan de oorlog te ontsnappen, grijpt Ada haar kans en glipt weg om hem te volgen. Zo begint er een nieuw avontuur voor Ada, en voor Susan Smith, de vrouw die verplicht wordt de twee kinderen in huis te nemen. Er ontstaat een sterke band tussen Ada en Susan, maar is hij sterk genoeg om de oorlog te overleven?

Hardcover | 254 pagina’s | uitgeverij Callenbach

De oorlog die ik eindelijk won’ van Kimberly Brubaker Bradley is de langverwachte opvolger van ‘De oorlog die mijn leven redde‘ waarmee Kimberly Brubaker Bradley de Newbery Honor, de Schneider Family Book Award en de Josette Frank Award won.

Over De oorlog die ik eindelijk won:
De Tweede Wereldoorlog is in volle gang en Ada en haar broertje Jamie zijn vanuit Londen geëvacueerd naar het landgoed van Lady Thornton. Daar bereikt hun het bericht dat hun moeder is omgekomen bij een bombardement van de munitiefabriek waar ze werkte. Ada zelf moet geopereerd worden aan haar klompvoet. Gelukkig heeft ze Butter nog, de pony waar ze met veel plezier op rijdt. Een ontroerend oorlogsverhaal over hoop en strijd.

Hardcover | 296 pagina’s | uitgeverij Kok Boekencentrum

 

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Oostwaarts [bespreking]

Gelukkig wordt het steeds duidelijker voor veel mensen dat er geen eenvoudige goed-fout verdeling gemaakt …

Share
Share