Lulujo swaddle panda: extra grote hydrofiel-luier [recensie]

FullSizeRenderDeze Lulujo swaddle heeft een royaal formaat van 120 x 120 cm en is gemaakt van een zijdezachte kwaliteit dubbellaags bamboo mousseline. De bamboo mousseline is licht, open geweven en ademend, waardoor de lichaamstemperatuur van de baby zichzelf reguleert om oververhitting te voorkomen. Hoe vaker je de Lulujo producten wast hoe zachter ze worden en des te beter ze vocht opnemen!

Traditioneel gebruikt als inbakerdoek, zijn ze ook van toepassing als handdoek na het badje, als laken of dekentje in wieg of bedje, tijdens het voeden, over het aankleedkussen, in de maxi cosi en autostoel, in de kinderwagen en meer……

Recensie
Laat ik voorop stellen dat ik met dochters van 9 en 13 de babyfase ruimschoots voorbij ben en eerlijk gezegd ook niet verwacht daar nog weer in terug te keren. Hooguit over behoorlijk wat jaren als trotse oma …IMG_4394

Desondanks maken hydrofiel-luiers nog steeds onderdeel uit van ons huishouden. Jongste gebruikt ze na het douchen, oudste heeft standaard zo’n doek in haar kamer voor bij het lenzen inzetten en uithalen. Kortom, ze zijn praktisch en nemen veel vocht op.

Ik was dan ook best blij met deze swaddle van Lulujo, al was het alleen maar om de schattige pandaatjes die op de doek zijn. Het is een doek van 120 x 120 centimeter. En dat is groot! Op de foto zie je mijn jongste dochter die de doek vasthoudt. Nou ja, je ziet vooral doek, en de kruin en voeten van dochterlief (ze is zo’n 130 centimeter lang).

IMG_4396
Door de omvang van de doek, is deze goed te gebruiken als inbakerdoek. Wij hebben onze baby’s nooit ingebakerd, maar ik kan me voorstellen dat dit een prettige doek is voor inbakeren. Lekker groot en het materiaal is soepel en beweegt goed mee. Oudste dochter zei ‘ja, ik snap wel dat je daar een baby lekker in kunt inpakken’…

FullSizeRender (1)
Waar ik vooral nieuwsgierig naar was, was hoe de doek zich in de was houdt. Op de verpakking en op de site staat dat de producten van Lulujo zijn voorgewassen en niet zullen krimpen. IMG_4397Maar, nog veel interessanter, dat de doeken bij iedere wasbeurt zachter worden. Nou, ik heb na de was de swaddle niet nagemeten, maar ik heb echt niet de indruk dat de doek gekrompen is. Zachter geworden? Het zou maar zo kunnen, de doek is minstens even zacht gebleven.

Als ik mezelf even terug verplaats in de tijd, denk ik dat ik negen jaar geleden erg blij was geweest met deze swaddle. Hij is multifunctioneel, superzacht en nog schattig ook! De doek is niet heel goedkoop, maar is het zeker waard.

Lulujo swaddle panda
70% viscose bamboo en 30% katoen, 120 cm x 120 cm
Bestel dit product hier >>>>

Bij Kleine Giraf zijn naast hydrofielluiers in meerdere prints ook andere producten van Lulujo te koop. Klik hier om een kijkje te nemen in het assortiment >>>> 

lulujo-hydrofiel-luierdoek-recensie-trotse-moeders

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

4 tips voor een peuter die niet slaapt

Sliep je kindje heerlijk door in de babytijd, maar is dat nu in de peutertijd …