Mijn Tekendagboek

kinderboek

Menig kind begint enthousiast aan een dagboek. Maar al te vaak blijkt het bijhouden ervan een te grote opgave: er ontstaan lege bladzijden. Als er dagen ingehaald moeten worden, is de lol er snel af. Maar de wens om een eigen dagboek te hebben is daarmee nog niet verdwenen. Met dit dagboek blijft het leuk. Want met dit tekendagboek worden kinderen op ideeën gebracht en creatief uitgedaagd.

Maar wat vinden moeders en kinderen van onze Boekenclub van dit tekendagboek? Moeders, kinderen en een pedagogisch medewerker zijn het in ieder geval volledig met elkaar eens: wat een ontzettend leuk doeboek!

——————————————————————————————————————————————————

Marjolein Noyce, moeder van een zoon (9 jaar):
Wij hebben ‘mijn tekendagboek’ gekregen voor mijn zoon van 9. Die heeft wat moeite met schrijven en loopt met lezen ook iets achter, terwijl hij tekenen heerlijk vindt. Het leek me dus wel iets voor hem en dat heeft hij helemaal bevestigd. Hij begon, toen hij het kreeg, gelijk een uur te tekenen en te bladeren. Daarna vergat hij het wel soms, maar bijna iedere keer dat ik het onder zijn aandacht bracht ging hij gelijk weer aan de slag.

Toen ik hem om zijn mening vroeg zei hij dat hij het een geweldig boek vond, zeker voor kinderen die van tekenen houden. Hij zou het ook als cadeau aan zijn beste vriend willen geven en kon niets bedenken dat verbeterd moest worden. Een hele tevreden klant dus en qua boek een schot in de roos.

Zelf raak ik een beetje in de war van al die ‘voorbeelden’ en ideeën die er tussendoor instaan, omdat ik dingen graag ordelijk op een rijtje heb. Hij vindt dat juist leuk, dat je iedere keer weer iets nieuws tegenkomt en raakt er ook door geïnspireerd.

——————————————————————————————————————————————————

Daantje de Leur (9 jaar):
Ik vind het Tekendagboek echt super gaaf!

Ik zou, als ik het in de winkel zag, het meteen kopen.
Ik zou het ook erg leuk vinden voor anderen, om kado te geven.
Ik vindt de ´kleine dingen´ bladzijden het leukst. Op die (´kleine dingen´) bladzijden heb ik nog niks getekend, ik bewaar hem tot ik een keertje heel veel geduld heb.

Ik heb het dagboek al twee keer helemaal door gekeken en ik heb niets gevonden dat ik niet leuk of grappig vond. Ik doe extra mijn best op de tekeningen die ik in het dagboek maak.

(Nog een keer:) ik vind dit dagboek echt heel, heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel super TOF! Ben ik overtuigend genoeg?

——————————————————————————————————————————————————

Josien, moeder van Bo (8 jaar):
Mijn dochter van 8 heeft het gekregen en was erg blij. Een boek waar je zelf echt in mag tekenen! Dat gaf het gevoel alsof het een schat is voor haar. Het boek ziet er aantrekkelijk uit: leuk gekleurd (de kaft) en de tekeningen op de kaft doen al vermoeden dat er lekker in getekend kan worden. Mijn dochter had meteen zin om te beginnen met tekenen en andere knutsel, knip en plak zaken.

De voorbeelden stimuleren haar om te tekenen en zo hoeft ze, zoals ze zelf zegt, niet altijd zelf te bedenken wat ze moet tekenen. Ze bladert er lekker doorheen en als ze iets leuks ziet gaat ze er lekker mee aan de slag. Het boek vind ze niet kinderachtig. Ze moet regelmatig lachen als ze het bekijkt; grappig is het dus ook.

Het idee van dagboek vind ze erg leuk, ze heeft het alleen nog niet als dagboek gebruikt. Het formaat van het boekje is prima. Ik zou het zelf wel aan bijvoorbeeld ons nichtje kado doen. Ook mijn dochter zou het zeker aan iemand kado doen. Kortom een boekje dat in de smaak valt!

——————————————————————————————————————————————————

Judith Kamsteeg-Biekart, pedagogisch medewerker op een bso groep van 8/13 jaar:
mijn tekendagboekA, het meisje die mijn proefpersoon was, is eigenlijk gelijk aan de slag gegaan. Eerst het boekje wel 10 x door bladeren. Even met vriendinnen bekijken en zondert zich dan af om haar eerste tekening te maken.

De volgende dag verteld A. Dat ze het eigenlijk jammer vind dat het per dag is en laat haar eigen idee zien. Ze zegt dat het beter zou zijn als het een soort van multomap is. Dan kan ze zelf blaadjes toevoegen. En ik moet zeggen dat ik dat wel een erg leuk idee vind. Na een week zijn er meer meisje begonnen met een eigen boekje. Een succes dus!

Wat een super leuk cadeau voor meisjes van 8 jaar en ouder, al denk ik dat kinderen van 6 er ook wel wat mee kunnen.

——————————————————————————————————————————————————

Mijn Tekendagboek – Ceseli Josephus Jitta
Doeboek / kinderboek, 8+, Nieuw Amsterdam, € 12,50

Share

About Mira Ahles

mira@dataunlimited.nl'
Getrouwd met Rikkert en moeder van 3 dochters: Janne (7 jaar), Robin (5 jaar) en Dide (3 jaar). Sinds deze zomer zijn we verhuisd van het stadscentrum naar het platteland. Een heel nieuw avontuur...

Check Also

De redding

Wanneer Peter Webster een jonge vrouw na een ernstig ongeluk uit haar totaal vernielde auto …

Share
Share