Jamie Oliver helpt met de Amerikaanse keuken

 

Veel moeders staan elke dag weer in de keuken om voor hun gezin te koken. Kook jij veelal hetzelfde en ben je toe aan wat inspiratie? Dan is Jamie’s Amerika een geweldig boek voor jou. Bij Amerika denkt men aan fastfood, cola en supersize-porties. Niet echt gezond voor kinderen. Of heeft dit land meer te bieden?

Jamie Oliver wilde dit weten en reisde naar de VS. Hij ontdekte dat Amerika niet één groot land is, maar een bouillabaisse van tientallen volkomen verschillende culinaire werelden. Het leverde hem een fascinerende verzameling recepten op, waarvan sommige zo verrassend zijn dat zelfs de wereldberoemde kok het eerst moest proeven voor hij het kon geloven. De 120 allerbeste recepten worden in Jamie’s Amerika getoond en uitvoerig beschreven.

Recensie
Jamie’s Amerika is een kookboek zoals we dat van Jamie Oliver gewend zijn. Met lekkere gerechten die vaak niet veel tijd kosten om te bereiden. Eenvoudige recepten die goed uitgelegd worden en vaak indrukwekkend op tafel eruit zien. Met dit kookboek stapt hij af van zijn eigen recepten, vaak met Italiaanse invloeden, en leert hij van lokale Amerikanen. Van New York tot New Orleans, van Los Angeles tot Wyoming. In dit boek vind je van alles: Chinees, Mexicaans, Soul Food en Spare Ribs. In ieder geval genoeg om eens wat anders op tafel te zetten dan stampot of pasta.

Jamie’s Amerika – Jamie Oliver
Kookboek, hardcover, 360 pagina’s, Kosmos Uitgevers

Kinderkookboek: Het neusje van de zalm
Koken met Yvon Jaspers
Samen aan tafel

Share

About Mira Ahles

mira@dataunlimited.nl'
Getrouwd met Rikkert en moeder van 3 dochters: Janne (7 jaar), Robin (5 jaar) en Dide (3 jaar). Sinds deze zomer zijn we verhuisd van het stadscentrum naar het platteland. Een heel nieuw avontuur...

Check Also

Met mes en stokjes

Als ik dit kookboek in handen krijg, blader ik het even door en valt mijn …

Share
Share