Mijn Fashion Boek

 

Mijn Fashion Boek - coverMijn Fashion Boek is een geweldig doeboek dat je aan de hand neemt om stap voor stap je eigen modecollectie te ontwerpen. Je wordt van A tot Z meegenomen in het creatieve proces van een modeontwerper. Mijn fashion boek onderscheidt zich van alle andere mode-ontwerpboeken, doordat het zich niet beperkt tot alleen getekende modellen die je moet aankleden.

Mijn Fashion Boek heeft een slim doordachte volgorde, waarbij je opdracht voor opdracht geleidelijk aan het ontwerpen toekomt. Het advies is om de opdrachten in de gegeven volgorde uit te voeren, maar dat hoeft natuurlijk niet. Iedere opdracht begint met een omschrijving en vaak ook voorbeelden, waarna het aan jou is om het nu ook zelf te gaan doen. Mijn fashion boek begint met nadenken over wat jij nu eigenlijk leuk vindt en over een thema voor jouw unieke modecollectie. En wie zou jouw kleding moeten dragen, wie is jouw muze?

Je wordt gestimuleerd om aan de slag te gaan met patronen en texturen, met kleuren en vormen en na te denken over verschillende soorten stoffen. Een modecollectie bestaat natuurlijk niet alleen uit een rokje en een blousje, maar uit veel verschillende kledingstukken. En uiteraard is de collectie niet compleet zonder accessoires. Alle modeontwerpers presenteren hun collectie tijdens een modeshow en hangen de kleren daarna in de winkels. Zelfs deze laatste stap wordt uitgewerkt in Mijn fashion boek.

Ik vind Mijn fashion boek een goed en aantrekkelijk doeboek, kwalitatief echt stukken beter dan de bekende mode-ontwerpkleurboeken die in alle winkels worden. Het boek is in de eerste plaats goed vormgegeven en zit, letterlijk, stevig in elkaar. Het wordt bij elkaar gehouden met een elastiek, wat er toe uitnodigt om het boek naar hartenlust aan te vullen en vol te plakken met plaatjes en voorbeelden. Mijn fashion boek is ook heel leerzaam. Je denkt stap voor stap na over een kloppende collectie. Daarnaast wordt veel informatie over gebruik van kleur en vormen gegeven.

Ten slotte is Mijn fashion boek een boek dat echt de creativiteit stimuleert. Je wordt aangemoedigd om eens buiten je bekende kaders te denken. Gebruik bijvoorbeeld eens een theezakje, of ketchup of vla om te gaan kleuren. De opdrachten zijn zo geformuleerd, dat je echt aan het denken gezet wordt. Wat vind je een mooi woord? Of, welke naam geef je aan de kledingstukken?
Leuk detail is dat Mijn fashion boek is ontwikkeld in samenwerking met het Modecollege, dat aan de basis van het succes van onder andere Stella McCartney staat.

Onze dochters van zeven en elf waren allebei erg enthousiast over Mijn fashion boek, het boek is ook geweldig voor meiden (en jongens natuurlijk) tot een jaar of twaalf. Eigenlijk zouden ze allebei een exemplaar te hebben om ieder een eigen uitwerking te geven en een eigen collectie samen te stellen. Maar goed, ze moeten samen doen met eentje. Op zich is dat net zo leuk, samen nadenken over iets dat je wilt creëren. Viktor & Rolf werken immers ook samen. En eerlijk is eerlijk, de meiden zijn er heel eensgezind mee aan de slag. Ook gelukkig dat er achterin het boek nog veel lege bladzijden zijn om alle ideeën vast te leggen.

Mijn Fashion Boek – Jacky Bahbout
doeboek, hardcover, 72 pagina’s, Lannoo
Bestel dit boek hier >>>>

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

Waarom is de jas zo’n belangrijk kledingstuk?

Hoewel iedereen weer een eigen favoriet kledingstuk heeft, wordt de jas over het algemeen gezien …