Planes 2: Redden en Blussen [recensie]

disney-planes-2Planes 2 : Redden & Blussen’ is een nieuw komisch avontuur over tweede kansen met een dynamische crew van elite-brandblusvliegtuigen die alles op alles zet om het historische Piston Peak National Park tegen het woeste vuur te beschermen.

Wanneer de wereldberoemde luchtracer Dusty erachter komt dat zijn motor beschadigd is en misschien nooit meer zal vliegen, moet hij iets anders bedenken en komt terecht in de wereld van het luchtbrandblussen. Dusty sluit zich aan bij de veteraan brand- en reddingshelikopter Blade Ranger en zijn dappere team. Samen vecht het onverschrokken team tegen enorme bosbranden en ontdekt Dusty wat er nodig is om een echte held te worden.

‘Planes 2: Redden & Blussen’ vanaf morgen in 3D te zien in de Nederlandse bioscopen.

Recensie
Vorge week (9 juli) ging ik met Tijn (5 jaar) naar de landelijke persvoorstelling van Planes 2. Toen ik Tijn hierover vertelde sprong hij een gat in de lucht. Hij is al tijden Cars fan en ook de eerste film van Planes vond hij geweldig. Wat dat betreft is het een echte man die houdt van auto’s, vliegtuigen, treinen etc. Dat ik hem kon vertellen dat het daarnaast ook met brandjes blussen te maken had maakte het feest compleet! Als je Tijn namelijk vraagt wat hij later wilt worden is dat piloot, brandweer én politie.

Het was even zoeken naar de locatie. Het was in de Disney cinema en dat zit ‘gewoon’ in een kantoor pand. Tijn was naast nog 1 jongetje de enige kinderen aanwezig bij deze persvoorstelling. Lekker een drankje mee, 3D bril op en kijken.

Screenshot 2014-07-09 at 17.40.24

Wederom was het een geweldige film. Tijn was mega enthousiast en vond de vliegtuigen die brandjes blussen en daardoor soms wel eens crashten mega spannend en super stoer!Screenshot 2014-07-09 at 18.36.27

Het leuke aan Disneyfilms blijft de humor die er in zit! Zo is het voor de volwassenen nog steeds heel leuk. Wanneer Tijn een van de Cars films wilt kijken vind ik dat ook echt geen straf. De scene waar Takel een grote hap wasabi ijs eet vind ik nog steeds geweldig.

Ook tijdens Planes 2 moest ik geregeld lachen. Vaak grapjes dit Tijn niet eens begreep. Oftewel: Planes 2: Redden & Blussen is weer een geweldige opvolger van al een reeks hele leuke Disneyfilms!

Bekijk hier alvast de trailer van Planes 2: Redden en Blussen:

Fan van Planes 2? Kijk dan naar onze winactie op Trotse Vaders >>>>

Share

About Loes Ahles

loes.ahles@gmail.com'
ik ben Trotse Moeder van een 5-jarige jongen en part-time leerkracht op het voortgezet speciaal onderwijs cluster 3. Ik ben een ondernemend type en hou van lezen, dieren, ijs, vintage en koken.

Check Also

Gegijzeld [bespreking]

Tja…. wat zou JIJ doen? Stel, je kunt het leven van je kind redden, maar …

Share
Share