Een kindvriendelijke en veilige trap [tips]

Upstairs nieuwe decors. Nieuwbouwproject GastelEen van de dingen waar de meeste Trotse Moeders bang voor zijn is dat hun kind van de trap valt. Wanneer een kindje begint te staan, is het een kleine stap om ook een paar traptreden op te klauteren.

Naar beneden gaan is echter een ander verhaal! De meeste kinderen moeten dit echt aanleren: eerst op de billen, dan achterstevoren (buik richting trap) en dan pas zoals wij het zelf gewend zijn. En uiteraard onder begeleiding tot ze zelf veilig van de trap kunnen gaan.

Een trap is helaas de oorzaak van veel ongelukken. De meest voorkomende ongevallen bij kinderen zijn valpartijen (64% van alle ongevallen) en in 23% van de gevallen gaat het om een val van de trap… Maak je trap dus veilig voordat je kindje er op kan klimmen!

Extra risico bij een open trap of zwevende trap
Kies voor een gesloten trap. Wie toch een open trap / zwevende trap heeft zou moeten kijken naar het verhogen van de veiligheid, bijvoorbeeld door tijdelijk stootborden te plaatsen.

lTrapleuning
Zorg voor een stevige trapleuning aan beide zijden van de trap. Omdat een gewone trapleuning voor kinderen te hoog is, kun je je trap extra veilig maken met een extra kindertrapleuning op 60 centimeter hoogte.

Antislip
Rust je traptreden uit met een laag antislip. Zo verklein je het risico op uitglijden.

Plaats traphekjes
Doe dit niet alleen bovenaan de trap, maar ook onderaan, zodat je kindje niet ineens de trap op kan klimmen.

Niet spelen op de trap
Laat ook nooit spullen slingeren op de trap. Je kinderen zullen ze willen pakken of kunnen erover struikelen.

Als je kiest voor een traprenovatie kies je voor veiligheid. Door een aluminium legering in de treden zorgt deze ervoor dat je niet uitglijdt. Traprenovatie is in diverse decors mogelijk. Voor meer informatie over de veiligheid van je trap of de mogelijkheden kijk op www.upstairs.com.

About Advertorial

info@trotsemoeders.nl'
Een advertorial is interessante content die gesponsord wordt door een of meerdere van onze partners. Heb je interesse in een advertorial, neem dan contact op met info@trotsemoeders.nl

Check Also

Hoe Corona-veilig is Center Parcs? Wij probeerden het uit….

Best spannend, op vakantie gaan in “Corona-tijd”. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat een …