De reuzenpanda [recensie]

Er zijn twee heel speciale logees in Nederland: de reuzenpanda’s Xing Ya en Wu Wen uit China. Ron en Marianne maakten voor de gelegenheid vrolijke, leerzame versjes over de zwart met witte beren. Wist je bijvoorbeeld dat panda-mama’s meestal tweelingen krijgen en dat deze kleintjes op panda-les gaan? De oppassers van de dierentuin trekken dan zelfs een pandapak aan! Dit en nog veel meer lees je in De reuzenpanda

Recensie
De reuzenpanda’s Xing Ya en Wu Wen zijn inmiddels gearriveerd in Ouwehands Dierenpark en het nieuws en de Sociale Media hebben veel aandacht gegeven aan hun komst en aan alles wat daaraan vooraf ging. Het is dan ook erg bijzonder! Trotse Moeder Isolde is panda-fan en schreef al eerder een blog over de reuzenpanda:

Er komen twee reuzenpanda’s naar Nederland!

Voor volwassenen is er voldoende informatie te vinden, en ook voor kinderen is er een leuk boek: De reuzenpanda, van het duo Ron Schröder en Marianne Busser die al vele kinderboeken samen hebben gemaakt.

Het boek is in rijm, altijd prettig om (voor) te lezen en bevat veel leuke informatie over de reuzenpanda, leerzaam voor jong en oud, maar op een kindvriendelijke manier uitgelegd.

De vormgeving is schitterend. De afbeeldingen lijken los van de achtergrond te staan en dat geeft een bijzonder effect.

Uiteraard is er ook aandacht voor Xing Ya en Wu Wen, er zijn zelfs foto’s opgenomen.

Kortom: een prima boek voor kinderen die met de komst van de reuzenpanda’s naar Nederland (extra) geïnteresseerd zijn geraakt in panda’s.

De reuzenpanda – Ron Schröder en Marianne Busser
Geïllustreerd door Ivan & Ilia
Hardcover, 32 pagina’s, uitgeverij Moon
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

365 dingen om te doen met je kleinkind

365 dingen om te doen met je kleinkind is een doeboek voor opa’s en oma’s. …

Share
Share