Koemba, de animatiefilm over de zebra die strepen mist nu op DVD

koemba-film-zebraHet spannende en hartverwarmende bioscoopsucces Koemba vertelt het verhaal van de jonge zebra Koemba, die enkele strepen op zijn vacht mist. Om niet meer langer het buitenbeentje in zijn kudde te zijn, besluit hij hen te redden van de plotselinge droogte in de vallei en op deze manier zijn strepen te verdienen.

Wat volgt is een moedige missie waarbij Koemba met een paar bijzondere vriendjes een onvergetelijk avontuur beleeft. Zou het Koemba lukken om zijn strepen terug te krijgen?


Recensie

We hadden deze film niet in de bioscoop gezien en waren erg benieuwd. En we waren ook meteen onder de indruk, want het verhaal is best heftig. Het leeftijdsadvies is 6 jaar en ouder, maar eerlijk gezegd had mijn tweeling van bijna 8 af en toe toch moeite met verdrietige scènes.

Screenshot 2014-10-24 at 20.55.08

De moeder van Koemba overlijdt, Koemba is anders dan andere zebra’s (hij mist de helft van zijn strepen) en wordt gepest. Ook de droogte waar de kudde zebra’s plotseling mee te maken heeft, wordt aan Koemba toegeschreven. Screenshot 2014-10-24 at 20.54.16Dit leidt er toe dat hij uit de kudde vertrekt, op zoek naar een magische bron waarmee hij de droogte kan oplossen.

Onderweg komt hij allerlei dieren tegen die werkelijk briljant getekend zijn en vaak zo grappig dat mijn kinderen het uitschaterden. Screenshot 2014-10-24 at 20.52.32Ook voor volwassenen zijn ze leuk, zoals de struisvogel met sterallures en het schaap op het verlaten erf.

Aan het eind van de film dreigde het nog even mis te gaan wanneer Koemba dood lijkt te zijn en hoewel mijn oudste zoon van 10 troostend zei dat het nu in ieder geval regende, was mijn dochter bijna in tranen… Gelukkig komt uiteindelijk alles meer dan goed en is er een prettig eind aan een mooie film.Screenshot 2014-10-24 at 20.54.47

We hebben er met het hele gezin van genoten. De afwisseling van het verhaal van de zebra die er niet bij hoort, de dreiging van een panter die hem wil opeten en de vele grappige andere dieren was erg goed gedaan.Screenshot 2014-10-24 at 20.57.35

Het verhaal is spannend, omdat er verschillende dingen opgelost moeten worden: Koemba moet de bron vinden, maar ook weer aansluiting vinden bij de groep. De droogte moet worden opgelost, maar ook de panter moet vermeden worden. De maatjes van Koemba hebben ook hun eigen problemen en zo valt er een boel op te lossen. Ondanks deze verschillende thema’s is het verhaal nergens onduidelijk en blijft het prima te volgen.Screenshot 2014-10-24 at 20.53.24

De Zuid-Afrikaanse muziek in de film is erg mooi en voegde voor mij echt iets toe aan het kijkplezier. Fijn dat we de film Koemba op BluRay hebben, ik vermoed dat deze nog wel vaker afgespeeld zal worden!

Koemba – De Zebra Die Zijn Strepen Kwijt is
Animatiefilm, eOne entertainment, 82 minuten
Bestel de DVD van Koemba hier >>>>
Bestel de BluRay van Koemba hier >>>>

Bekijk hier de trailer van deze film:

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 18 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 15 jaar.

Check Also

Jacob, Mimmi en de pratende honden [trailer en informatie]

Vanaf 12 februari 2020 zal de animatiefilm Jacob, Mimmi en de pratende honden in Nederlandse …