Joehoe! Ik wil een koe [recensie]

joehoe-ik-wil-een-koe-recensie-copyright-trotse-moeders-1Laura is gek op koeien en droomt van een eigen koe.
Volgens haar ouders is een koe geen huisdier. Het mag niet.
Maar Laura geeft niet op. Een koe op het balkon kan best en is soms zelfs reuzehandig.

Recensie
Joehoe! Ik wil een koe is het eerste boek van Angelique van Dam en ik hoop dat er nog véél zullen volgen. Mijn 9-jarige dochter heeft met zóveel plezier dit boek uitgelezen, en zo vaak gezegd dat dit nu een van haar lievelingsboeken is, dat het wat mij betreft een zeer succesvol debuut is. Hieronder kun je lezen wat mijn dochter er over vertelt:

Er was eens een meisje, die heette Laura en die wil een koe omdat dat haar lievelingsdier is. Maar het mag niet van haar ouders want ze hebben een flat. Toen gingen ze verhuizen naar een boerderij en de buren hebben heel veel koeien. Laura ging daar kijken en ze zag meteen één van de koeien die ze extra leuk vind en die noemde ze Ella.

joehoe-ik-wil-een-koe-recensie-copyright-trotse-moeders-2 joehoe-ik-wil-een-koe-recensie-copyright-trotse-moeders-5

Ella was wel een beetje dik, dus Laura ging dagenlang spelen met Ella, tot Ella heel moe was. En toen ging Ella bevallen, want ze was zo dik omdat ze zwanger was!

joehoe-ik-wil-een-koe-recensie-copyright-trotse-moeders-6 joehoe-ik-wil-een-koe-recensie-copyright-trotse-moeders-7

Van de buren mocht ze het kalfje een naam geven en ze noemde haar Nova, dat betekent nieuw. Maar Laura wil eigenlijk nog steeds een eigen koe. Nova werd verkocht aan een handelaar. Wat zou er dan gebeuren? Zou Laura een koe krijgen of niet? Dat moet je zelf maar lezen!

joehoe-ik-wil-een-koe-recensie-copyright-trotse-moeders-8 joehoe-ik-wil-een-koe-recensie-copyright-trotse-moeders-9

Ik vind Joehoe! Ik wil een koe super-super-super-super-super-super-super-leuk! Het was een spannend en gezellig boek en de tekeningen zijn mooi en het is mijn lievelingsboek en ik ga het nog 100 keer lezen, zo leuk vind ik het!

Met zo’n aanbeveling kan een boek alleen maar de maximale score krijgen, toch? Daarom 5 sterren voor Joehoe! Ik wil een koe.

Joehoe! Ik wil een koe – Angelique van Dam
Tekeningen van Kees de Boer
Hardcover, 160 pagina’s, uitgeverij Moon
Bestel dit boek hier >>>>

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van bijna 18 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 15 jaar.

Check Also

Sex Education

Sex Education…. wanneer je er van gehoord hebt, heb je vast één of meer kinderen …