Frozen – wie is wie: personages uit de Disneyfilm

soundtrack-frozen-trotse-moedersDe Disney animatiefilm Frozen is een schitterende film. Het verhaal is mooi, de liedjes ook en zowel de film als de Sing-A-Long versie zijn in de bioscoop enorme successen.

We hebben al veel over deze film geschreven, maar voor degene die nog niet helemaal bekend zijn met de film hier even de personages uit de film. Wie is wie en wat zijn hun bijzondere eigenschappen. De foto’s en de gegevens komen van de website van Disney, en zij kunnen het weten!

Anna
Anna is een durfal die dingen doet zonder er eerst over na te denken. Tegelijkertijd is ze optimistischer en zorgzamer dan de meeste mensen. Ze wil dolgraag weer contact met haar zus Elsa, waarmee ze heel close was toen ze nog jong waren. Wanneer Elsa per ongeluk haar magische krachten loslaat wordt het koninkrijk Arendelle in een eeuwige winter omhuld. Met haar onbevreesde aard, haar doorzettingsvermogen en haar geloof in anderen als enige wapens, is Anna vastberaden om zowel haar koninkrijk als haar familie te redden.

frozen-anna-copyright-disney-trotse-moeders
Anna

Elsa
Aan de buitenkant ziet Elsa eruit als een verstandig, koninklijk en terughoudend meisje, maar binnen in haar woedt de angst en worstelt ze met een groot geheim. Ze werd geboren met de macht om ijs en sneeuw te maken. Dat is een prachtige gave, maar ook een gevaarlijke. Elsa kan het moment niet vergeten waarop ze bijna haar jongere zus Anna doodde met haar magie en leeft daarom in afzondering. Ze is dag en nacht bezig om haar sterker wordende krachten de kop in te drukken. Echter, juist haar ophopende emoties ontketenen de ijskoude magie en zo zet ze per ongeluk een eeuwigdurende winter in beweging die ze niet ongedaan kan maken. Ze vreest dat ze een monster wordt en dat niemand, zelfs haar zus niet, haar kan helpen.

Elsa-frozen-prinses-koningin-copyright-disney-trotse-moeders
Elsa

Hans
Hans is een knappe koninklijke hoogheid uit een nabijgelegen koninkrijk die afreist naar Arendelle voor Elsa’s kroning. Met 12 oudere broers is Hans vrijwel onopgemerkt opgegroeid… iets waar Anna over mee kan praten. Hans is slim, alert en galant. Anders dan Elsa belooft Hans dat hij Anna nooit zal buitensluiten. Hij zou wel eens degene kunnen zijn waarop ze al die jaren heeft gewacht.

hans-prins-copyright-disney-trotse-moeders
Hans

Olaf
Olaf houdt van een lekkere warme knuffel. Hij is een brouwsel van Elsa’s toverkunsten en veruit de vriendelijkste sneeuwman in de bergen boven Arendelle. Zijn onschuld, spontaniteit en abnormale vaardigheid om zichzelf uit elkaar te halen op geschikte en minder geschikte momenten leidt tot vreemde, maar ook grappige avonturen. Hij zou ook wel eens de meest onmogelijke droom ter wereld kunnen hebben, maar wat niet weet wat niet smelt… toch?

olaf-copyright-disney-trotse-moeders
Olaf

Kristoff
Kristoff is een echt buitenmens. Hij woont hoog in de bergen waar hij ijs oogst en verkoopt aan het koninkrijk Arendelle. Kristoff is het type ruwe bolster, blanke pit en heeft zo zijn eigen regels. Hij lijkt een einzelgänger, maar heeft altijd zijn beste vriend bij zich; het loyale en extreem sjofele rendier Sven.

kristoff-frozen-copyright-disney-trotse-moeders
Kristoff

Sven
Een rendier met het hart van een labrador. Sven is Kristoffs loyale vriend, die zowel de slee trekt als het geweten van zijn baas vormt. Hij zorgt ervoor dat zijn metgezel uit de bergen strijdt voor het goede en rechtvaardigheid, en krijgt dat voor elkaar zonder ook maar een woord te zeggen. Met een paar empathische snuiven kan hij zijn mening over het algemeen goed overbrengen. Het leven zou helemaal perfect zijn als Kristoff die vreselijke rendierstem niet zou opzetten als hij voor Sven praat (alsof rendieren echt zo praten).

sven-frozen-rendier-copyright-disney-trotse-moeders
Sven

Oaken
Oaken is de baas van Wandering Oaken’s Trading Post and Sauna. Wanneer Elsa’s gigantische winterstorm door het land raast in hartje juli, blijft hij met een overschot aan zomerspulletjes zitten. Ben je op zoek naar een goede deal, pas dan op: hoewel Oaken het hart op de goede plaats heeft en hulpvaardig is, moet je hem niet boos maken. Hij deinst er namelijk niet voor terug om je zonder pardon uit zijn nederige etablissement te zetten.

Oaken-frozen-copyright-disney-trotse-moeders
Oaken

Marshmellow
Marshmallow is een enorme ijzige sneeuwman die het resultaat is van Elsa’s krachten. Hij fungeert als een brute bodyguard die de opdracht heeft om indringers uit de buurt van haar ijspaleis te houden. Het dreigende witte beest zegt niet veel, maar deelt wel rake klappen uit.

Marshmallow-frozen-copyright-disney-trotse-moeders
Marshmallow

De Duke of Weselton
Wat de Duke of Weselton ontbeert aan lichaamslengte, compenseert hij met arrogantie en aanstellerij. Hij is vastberaden om een hele goede vriend te worden van de nieuwe koningin… totdat Elsa’s magische geheim wordt onthuld. Zodra dat gebeurt, is hij er als de kippen bij om haar zwart te maken en probeert hij om het hele koninkrijk tegen haar op te zetten. Dit alles om de kostbare goederen uit Arendelle te bemachtigen.

duke-of-weselton-frozen-copyright-disney-trotse-moeders
De Duke of Weselton

Frozen wie-is-wie: Copyright foto’s en omschrijvingen: Disney

 

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 16 jaar.

Check Also

Dit zijn de leukste Frozen spelletjes

Let it goooo, let it goooo… Wie kent Frozen niet? De Disney film waarin prinses …

Share
Share