Zwaan wil een fiets!

zwaanKip Zwaantje wil heel graag een fiets voor haar verjaardag. Maar een kip op een fiets? Dat heeft haar baasje, mevrouw Amélie, nog nooit gezien. Toch wil Zwaan de allereerste fietsende kip worden en omdat mevrouw Amélie geen nee kan zeggen tegen haar Zwaantje, gaat ze op zoek naar een geschikte fiets. Dat blijkt nog niet mee te vallen. Geen enkele fietsenmaker heeft ooit van een kippenfiets gehoord. Maar dan, als mevrouw Amélie de hoop al bijna heeft opgegeven, komt er een marskramer naar het dorp die van alles te koop heeft, zelfs een fiets voor Zwaantje…

Recensie
Een heerlijke prentenboek over een kip die een fiets wil. Kip (die Zwaan heet) woont bij mevrouw de Haan. Zij is gek op dieren. Ze heeft dan ook veel dieren in huis; een hond, een kat, een papegaai, twee parkieten, een schildpad en dan kip. Als Zwaan jarig is, mag ze zeggen wat ze graag voor haar verjaardag wil hebben. Zwaan kiest een fiets, maar hoe kom je aan een fiets waar een kip op kan fietsen?

P1350906Mijn kinderen vinden dit verhaal erg leuk en grappig; een kip die een fiets wil hebben! Erg bijzonder vonden ze  dat het mevrouw De Haan uiteindelijk gelukt is om een fiets voor kip te kopen…
Het verhaal is grappig en de prenten zijn zien er net zo leuk en grappig uit als het verhaal. Zwaan wil een fiets! Is dan ook een prachtige prentenboek, waar kinderen hard om zullen lachen!

Zwaan wil een fiets – Sieb Posthuma & Daniel Barbot
Prentenboek, hardcover, 32 pagina’s, Gottmer
Bestel ‘Zwaan wil een fiets’ hier >>>>

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

IJs – boek met 30 recepten

IJs…. ik ben er dol op en heb die liefde doorgegeven aan mijn jongste zoon. …