Wroooaaaaah!

‘Kijk daar, papa! Een leeuw!’
‘Niet te dichtbij,’ waarschuwt papa.
De leeuw ligt stil in zijn kooi.
‘Waarom doet hij niks?’ vraagt Teuntje. ‘Is hij dood?’
‘Hij zal wel slapen,’ zegt papa. ‘We gaan eerst iets drinken. Kom je?’

Een grappig en ondeugend boek over de regels aan je laars lappen en lekker, woest brullen. Want wat erin zit, moet eruit! Voor dappere kinderen en stoere leeuwen. Dit verhaal won de Key Colours Award in 2010.

Recensie
Teuntje gaat met zijn vader naar de dierentuin, maar het zal geen gewoon dagje uit worden. Als een echte stoere jongen wil Teuntje naar de wilde dieren toe. Tijgers of leeuwen wil hij zien! Maar aangekomen bij het verblijf van de leeuwen ligt er bij het hek een leeuw. Het beest doet helemaal niets! Bezorgd vraagt Teuntje of hij dood is. Papa geeft aan dat de leeuw gewoon slaapt en wil alweer weglopen. Maar zijn zoon denkt daar heel anders over! Hij praat tegen de leeuw en als dat niet helpt probeert hij het door een flinke schreeuw. De leeuw opent een oog en sluit hem weer. Maar Teuntje wil de leeuw in actie zien en besluit niet op te geven. Dat zorgt voor vreemde en spannende gebeurtenissen!

Wroooaaaaah! is een prentenboek waar kinderen van zullen smullen. Niet eens zozeer om de prenten die er te zien zijn, maar vooral om het verhaal. De ondeugende streken van Teuntje zullen voor veel glimlachen zorgen van stoere jongens en dappere meiden. Stil zal het zeker niet zijn tijdens het voorlezen, want natuurlijk werkt het gebrul aanstekelijk en worden kinderen ook aangemoedigd om lekker mee te doen. Misschien dat het daarom niet het meest geliefde boek van ouders zal worden om voor te lezen, maar bij de kleuters zal dit boek zeker hoge ogen scoren!

Wroooaaaaah! – Elsbeth de Ruiter
Prentenboek, hardcover, 32 pagina’s, Clavis
Bestel dit boek hier via Bol.com>>>

Share

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Een tegen allen, leven in groep of (bijna) helemaal in je eentje

Ik ben 43 jaar en nog steeds dol op prentenboeken. Jarenlang ben ik juf van …

Share
Share