Arretjescake

Screenshot 2014-01-23 at 18.08.08Ben je geen “echte” keukenprinses, maar wil je de visite wel verrassen met iets lekkers dat je zelf hebt gemaakt? Maak dan een arretjescake. Deze kan namelijk niet mislukken en is in een mum van tijd klaar. Omdat het recept niet moeilijk is, kun je de arretjescake ook maken met je kinderen.

De cake hoeft niet in de oven, dus wat “grotere” kindjes kunnen de cake zelfstandig maken. Ik bewaar de cake altijd in de vriezer en als ik onverwacht visite krijg, dan snij ik er een paar stukjes af, die zijn snel ontdooid. En eigenlijk is arretjescake het lekkerst als het goed koud is.

Nodig:
200 gram boter
200 gram suiker
1 ei
200 gram lange vingers
5-6 eetlepels cacaopoeder
vetvrij papier en een bakblik

Werkwijze: breek het ei in een kom en doe de suiker erbij. Goed door elkaar roeren. Voeg de cacao erbij en roer het tot een smeuïge pap. Smelt de boter en voeg deze in kleine beetjes toe. Als het een gladde massa is, kun je de in stukjes gebroken lange vingers toevoegen. Als deze er goed doorheen zitten, kun je de massa in een met bakpapier beklede cakevorm doen. Je kunt de cake in de koelkast of in de vriezer laten afkoelen.

 

Share

About Sigrid Metz

sigridmetz@gmail.com'
Trotse "mem" van zoon Niels (okt. 2009) en dochter Rixt (aug. 2012). Zoals de titel "mem"al aangeeft, wonen wij in friesland. Ik ben werkzaam als dierenartsassistente. Genieten doe ik van quality time met mijn gezin , maar ook van heerlijk rustig een tijdschrift lezen of leuke dingen te ondernemen met vriendinnen. Ik hoop dat jullie genieten van het lezen van mijn recensies.

Check Also

Nationale bedankdag 2022 – wie wil jij bedanken? [Merci – winactie]

Elkaar bedanken…. dat kun je eigenlijk niet vaak genoeg doen. En dan niet het gedachtenloze …

Share
Share