Koning Winter

De derde week van het nieuwe jaar is bijna ten einde. Inmiddels is Koning winter ook in het land, iets later dan verwacht, maar hij is er wel. Met de komst van Koning winter veranderd er veel in ons landje, de kachel maakt ruimte voor de nieuwe “sambalstand” de salades worden ingeruild voor lekkere stampotjes en soepjes, kiddies gaan als Michelin poppetjes naar school, chocomelk met slagroom staat op menu’s, hoge hakken worden ingeruild voor de Ugg’s (lies), trampolines voor de WII en de lekkere buiten zit avonden maken plaats voor de film avonden binnenshuis. Als ik heel heel heel eerlijk mag zijn ondervind niet alleen het land veranderingen, ook ik heb zo mijn winterstand verandering. Laten we met de ochtend beginnen, zodra mijn wekker gaat doe ik voorzichtig mijn hand onder mijn veelste heerlijke warme dekbed vandaan. Voorzichtig omdat ik anders bang ben te bevriezen. Mr blue eyes springt uit bed en doet de kachel aan. Dit voornamelijk zodat onze kiddies niet rillend van de kou zich aan moeten kleden om naar school te gaan. Eenmaal gedouched, begint de ellende… Want je gaat warm gekleed naar buiten. Hup die mooie thermolegging komt tevoorschijn of de “maillot”, de maillot waarvan het kruis ergens tussen je knieen bungelt. Al springend trek je aan het taille elastiek… nada, niks. De hakken van de maillot ter hoogte van je wreef, so what niemand ziet dit !!! Hup broek eroverheen, hemd, t-shirt, trui en een vest… inmiddels rood en bloedheet!! want ow ja de kachel staat aan. Met zweetduppels op mijn voorhoofd ga ik de kinderen helpen aankleden. Als het onbijt is genuttigd begint het “naar buiten gaan ellende”… Allebei de kinderen in hun skipakjes, sjaals, mutsen, boots.. lees michelin poppetjes naar buiten. Nu ben jij aan de beurt : kop in de vaseline, sneeuwboots aan, wintermantel om, muts, sjaal, handschoen, tas mee… en ow ja handschoen weer uit… deur moet op slot. Eenmaal buiten schuif je rustig over winter wonderland pad en bevriezen je (onzichtbare) neusharen spontaan , kijkend om je heen lijkt iedereen op een uit de kluiten gewassen boskabouter met aan al die rode neuzen, ijspegels !! My o my Koning winter werkt in niemand zijn voordeel, zeg maar.

De rest van de dag schuifel en waggel je jezelf een weg door de winter en je dag, hopend bij elke schuifel , niet onderuit te gaa,  als eenmaal de dag is overleefd  en bedtijd is aangebroken, is ook dat een hele happening’. Mijn zomerse Eva look-a-like kostuum word zoooooo ingeruid voor : sokken, pyjama broek, pyjama shirt, dekbed + deken en als ik het echt koud heb, nog een heet bad standje 90 graden. Mijn Mr blue eyes heeft hier vrede mee, gelukkig maar want bij het idee alleen al dat mijn mooie JLO derriere onnodig kou zou moeten lijden…. brrrrrrr. Gelukkig hebben we lepeltje lepeltje en … een ding genaamd kachel……; ) ; ) !!

Geniet nog even van al het moois dat Konig winter ons brengt, want volgende week begint de dooi !!!

About Tania

tsilvamorin@hotmail.com'
Hoi hoi , Ik ben Tania, trotse moeder van twee kinderen en schrijfster van het boek "welkom in de wereld van mama". Ik geniet volop van mijn kinderen, mijn mooie grote man , mijn gouden draadjes , mijn lieve vrienden en familie.Lekker eten en droge witte wijn (prosecco mag ook ) ontbreken ook niet op mijn lijstje ; ). Ik heb een leven vol verhalen,gebeurtenissen, en avontuur waar ik nog heel lang mee zou willen leven.

Check Also

Paard beschermen tegen de kou? Dit moet je erover weten

Je paard tegen de kou beschermen in de winter Wil je je paard beschermen tegen …