Een drukke dag voor de warenhuismuisjes

Aan de slag, warenhuismuisjes! Muis Lucy woont in een warenhuis, samen met wel honderd andere muizen. Vandaag is het een belangrijke dag: Muis Bob en Muis Nina gaan trouwen, en Lucy mag het hele feest organiseren! Gelukkig heeft Lucy boodschappenlijstjes en helpt iedereen flink mee. Er moet nog veel gebeuren, dus Lucy en haar vriendjes beginnen meteen. Maar op deze drukke dag kan ze ook jouw hulp goed gebruike; Help je mee?

Recensie
Een drukke dag voor de warenhuismuisjes is een mooi groot prentenboek dat twee aantrekkelijke dingen met elkaar combineert. Ten eerste heb je het grappige en humoristische verhaal dat er in een warenhuis allemaal muisjes wonen die alles wat ze nodig hebben uit het warenhuis halen. Daarnaast heb je een interactief element, namelijk het feit dat de grote prenten die steeds twee pagina’s beslaan echte zoekplaten zijn. Als ouder lees je het verhaal voor en op elke bladzijde moet er gezocht worden. Op de fruitafdeling zoek je de appel die een rot plekje heeft, terwijl je op de speelgoedafdeling de accordeon moet zoeken. Een leuk terugkerend element is het muisje Fillemon. Die slaapt namelijk op elk moment van de dag en dus moet je ook steeds weer op zoek gaan naar die slapende muis.

Vanaf het eerste moment dat ik een drukke dag voor de warenhuismuisjes aan mijn dochter voorlees, is ze verkocht. Het verhaal valt goed in de smaak, de prenten echter nog meer. Gretig zoekt ze alles wat er nodig is op en als uiteindelijk het feest gaat beginnen kijkt ze verlekkerd naar alle lekkere dingen die de muisjes hebben gemaakt. “Die lust ik, die ook, die ook…” klinkt het dan terwijl ze haastig haar vinger beweegt over de gehele pagina.
Ook al weet ze alle gevraagde dingen nu moeiteloos te vinden, acteren zit bij haar in het bloed. Dus doet ze af en toe of ze flink zit te zoeken en het gevraagde niet kan vinden. Ook een goede tactiek om het slapen nog even uit te stellen natuurlijk…

Kortom, een drukke dag voor de warenhuismuisjes is een grappig zoek- en kijkboek, vol met leuke spulletjes, lekkere hapjes en gekke muizen voor kinderen vanaf vier jaar.

Een drukke dag voor de warenhuismuisjes – Thaïs Vanderheyden
Prentenboek, hardcover, 32 pagina’s, Clavis
Bestel dit boek hier via Bol.com>>>

Share

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Een tegen allen, leven in groep of (bijna) helemaal in je eentje

Ik ben 43 jaar en nog steeds dol op prentenboeken. Jarenlang ben ik juf van …

Share
Share