Vijf tips om een vakantie bij elkaar te sparen

Na twee jaar corona kunnen we eindelijk weer zorgeloos op vakantie. Je kunt de vakantie natuurlijk van je vakantiegeld betalen, maar je kunt het bedrag ook bij elkaar sparen. Er zijn heel veel manieren waarop je jouw spaarrekening sneller kunt vullen. Wij geven je een aantal tips zodat je zo snel mogelijk genoeg geld hebt voor een welverdiende vakantie voor jou en je gezin!

Hoeveel heb je nodig?

Allereerst is het verstandig om uit te zoeken hoeveel geld je precies nodig hebt om de vakantie te kunnen bekostigen. Reken dus uit wat je kwijt bent aan reiskosten, accommodatie en zakgeld op de bestemming. Hou ook altijd een bedrag vrij voor onvoorziene omstandigheden. Vervolgens kun je uitrekenen hoe veel geld je per maand moet sparen om het totale bedrag bij elkaar te hebben.

Hou je uitgaven bij

Als je graag wilt sparen, dan is het goed om eerst inzicht te krijgen in je uitgaven. Je zult misschien schrikken van wat je uitgeeft, maar je bent daarna veel bewuster bezig met wat je uitgeeft. Een van de makkelijkste manieren om geld te sparen is om te stoppen met kleine uitgaves. Denk hierbij aan de dagelijkse koffie op het station of dat shirtje in de sale. Hierdoor bespaar je tientallen euro’s per jaar.

Besparen op vaste lasten

Nog een goede tip om snel geld te sparen, is om te besparen op de vaste lasten. Gemiddeld kunnen gezinnen elke maand honderden euro’s besparen op vaste lasten als zij hun vaste lasten kritisch onder de loep nemen. Zeg overbodige abonnementen en lidmaatschappen op. Zit jij al heel lang bij dezelfde energieleverancier of aanbieder van tv, internet en telefonie? Dan is het verstandig om te kijken of je ergens anders goedkoper uit bent. Op die manier kun je veel geld besparen.

Sparen met wisselgeld

Een andere goede manier om wat geld te sparen is door te sparen met je wisselgeld. Dat kan bijvoorbeeld via de app Peaks. Elke keer wanneer je pint, wordt het bedrag naar boven afgerond. Heb je bijvoorbeeld 2,50 euro afgerekend? Dan wordt dit naar 3 euro afgerond. Dit zijn steeds kleine bedragen, maar als je dit bij elke uitgave doet dan zit je zo aan een flink bedrag.

Geld lenen voor een vakantie

Het kan zijn dat het even niet lukt om te sparen voor een vakantie. Gelukkig is er dan nog de optie om geld te lenen. Hiervoor kun je een persoonlijke lening afsluiten. Je betaalt het geleende bedrag in termijnen terug, tegen een vaste looptijd. Zo weet je precies waar je aan toe bent. Wil je geld lenen? Vergelijk dan eerst verschillende leningen op rente én voorwaarden. Zo weet je zeker dat je de best passende lening afsluit

Verdien wat extra geld

Tot slot kun je ook voor extra inkomsten zorgen om zo de vakantie te kunnen bekostigen. Kun jij een beetje leuk schrijven? Dan kun je via Textbroker.nl wat schrijfopdrachten aannemen. Heb jij heel veel oude kleding of spullen waar je vanaf wil? Verkoop ze dan via Marktplaats of Vinted. Ben jij goed in het maken van websites en logo’s? Dan kun je jouw diensten aanbieden via Fiverr.

Share

About Advertorial

info@trotsemoeders.nl'
Een advertorial is interessante content die gesponsord wordt door een of meerdere van onze partners. Heb je interesse in een advertorial, neem dan contact op met info@trotsemoeders.nl

Check Also

Op zoek naar een budget vriendelijke reis? Zoek niet langer: ga naar de Waddeneilanden!

Nieuwe culturen ontdekken en onvergetelijke ervaringen opdoen. Het hoeft allemaal niet veel te kosten, op …

Share
Share