Holle Bolle Big Bordspel

De biggen rennen over het speelbord van start naar de finish. Maar pas op…. jouw big wordt zo van zijn plaats gelopen. Druk op de buik van Holle Bolle Big en de dobbelsteen vertelt je hoeveel plaatsen jouw big vooruit mag. Is die hamburger al bezet, dan duwt jouw big de andere big van zijn plaats en moet deze weer van voren af aan beginnen. Wie als eerste alle drie de biggen in het finishvak heeft, is de winnaar van het spel.

Recensie
Een Mens-erger-je-niet, maar dan een (nog) eenvoudiger variant. Met 3 pionnen (biggen) en een wat korter rondje. Zo heb je net wat minder kans om ervan afgegooid te worden door je broertje, zusje, vriendje, moeder en heb je sneller al je drie biggen veilig in hun hok. Net zo eenvoudig als Mens-erger-je-niet en net zo leuk. Maar wel met een paar handige extraatjes. De biggen zijn bijvoorbeeld zo gemaakt dat ze makkelijk beet te pakken zijn. Ook de wat kleinere, nog iets wat onhandige vingertjes grijpen nu niet meer zo snel mis. En als ze dat wel doen is het ook niet erg, want de biggen staan op een plateautje, waardoor ze niet makkelijk omvallen. Ideaal, want één van de ergernissen bij Mens-erger-je-niet was nou juist dat al die pionnen steeds weer omvielen. En dan werd er wel erg makkelijk gesjoemeld met plaatsen… Om je rot te ergeren!

De dobbelsteen van dit Holle Bolle Big bordspel zit in de buik van de Grote Big die in het midden van het bord geplaatst moet worden. Door op zijn buik te drukken springt de dobbelsteen op en rolt op een ander cijfer. En dat is fijn, want dan kan ook niemand in een woedende bui de dobbelsteen door de kamer smijten. Let er wel op dat een zes-gooier de volgende keer hard genoeg drukt, anders maakt de dobbelsteen slechts een klein hupsje en gooit er een spelertje wonder boven wonder steeds opnieuw zes… Maar dat is dan tegelijk ook het enige eventuele nadeel van dit spel.

Hoewel er natuurlijk niets boven het originele Mens-erger-je-niet gaat, is dit voor jongere kinderen zeker een hele leuke variant.

Bestel dit spel hier>>

About Hanneke Blanksma

hannekeblanksma@hetnet.nl'

Check Also

Pieter Konijn bordspel [winactie]

Beatrix Potter is ruim 150 jaar geleden geboren. Zij verdient het om meerdere redenen om …