Tomy Digital Plus TD350 Babyfoon

Na drie jaar intensief gebruik heeft onze babyfoon het begeven. Althans, hij werkt nog wel, maar de batterij van de ouderunit is zo goed als kapot en hij is dus niet meer draadloos te gebruiken. Ook valt hij zo nu en dan zomaar spontaan uit, ook al staat hij in de oplader. Voor mijn oudste dochter van drie hebben we geen babyfoon meer nodig, maar voor onze baby van 8 maanden wel. Aangezien zij een verdieping lager slaapt dan ik, wilde ik perse een babyfoon met camera. Die is inmiddels in huis, maar het geluid is vreselijk. In de praktijk blijk ik het beeld vrij weinig te gebruiken en mis juist een duidelijk en helder geluid, dat mij precies vertelt hoe het met de  kleine dame gaat. Toch weer op zoek naar een goede ‘geluids-babyfoon’ dus.

Aan mij de eer om de Tomy Digital Plus TD350 te testen. Op de website en de verpakking garanderen ze een 100% interferentievrije ontvangst en kristalhelder geluid. Daarnaast 350 meter bereik voor flexibel meeluisteren en voor meer geruststelling een buiten bereik -en lege batterij alarm. De baby-unit heeft een meerkleurig nachtlampje dat kan worden ingesteld om de kleuren van de regenboog na elkaar, of gewoon één kleur te tonen. De babyfoon is voor € 109 verkrijgbaar. Kunnen ze hun beweringen waarmaken met deze babyfoon?

Zodra de babyfoon uit de verpakking komt, valt mij direct op dat hij er mooi en handzaam uitziet. Ik ben zelf niet zo van de gebruiksaanwijzing lezen en wil het liefste er direct mee aan de slag. Dat kan met deze babyfoon! Eenvoudig te installeren dus, fijn! Voor ouders met iets meer geduld zit er zowel een duidelijke quickstart guide bij en een uitgebreide gebruiksaanwijzing. Voor de  wat minder vanzelfsprekende functies heb ik wel even de gebruiksaanwijzing gelezen. Hierin staat duidelijk vermeld hoe je ter werk moet gaan.

De eerste avond dat ik de Tomy Digital Plus TD350 naast mijn bed zet, valt me wel op dat de ouderunit niet heel stevig in de oplader zit. Wanneer je even tegen het nachtkastje stoot, valt hij ervan af. Op zich is dat niet heel erg maar wel vervelend. Hij ligt wel heel fijn in de hand en is makkelijk overal mee naar toe te nemen. Het geluid en ontvangst is inderdaad heel erg helder. Ik ben aangenaam verrast. Inmiddels hoef ik niet van ieder geluid wakker te worden, maar gelukkig heeft deze babyfoon de optie van geluid geactiveerd meeluisteren. Hierdoor kun je als ouder de babygeluiden boven een vooraf gesteld geluid horen. Dus ook als je juist alles wilt horen. Met deze babyfoon kan ik mijn dochter zelfs horen ademen!! Ook de temperatuur-indicatie op beide displays is fijn en geruststellend.

Het nachtlampje vind ik een uitkomst. Zodra ik de donkere babykamer binnenkom, kan ik makkelijk de knop van het lampje vinden òf zelfs al het lampje op afstand aanzetten met behulp van een knop op de ouder unit. Het geeft net genoeg licht om het één en ander te kunnen zien, maar stoort de kleine meid niet in haar slaap. Het lampje kan dus ook zo ingesteld worden dat hij alle kleuren van de regenboog laat zien. Nu is dat nog niet zo noodzakelijk, want mijn dochtertje slaapt gewoon in het donker, maar als ze wat ouder is, kan ik me voorstellen dat dit lampje heel geruststellend kan werken voor haar.

Dat weekend hebben we een verjaardagsfeestje bij opa en oma. De kleine meid ligt boven te slapen en ik hoef me geen zorgen te maken dat ik haar of de babyfoon niet kan horen in de rumoerige huiskamer vol visite. Deze babyfoon heeft namelijk ook nog een trilfunctie. En het werkt goed.

De Tomy Digital Plus TD350 heeft een bereik van 350 meter. Buiten heb ik inderdaad na ongeveer 350 meter geen bereik meer en krijg ik een alarm. Echter bij de buren, drie huizen verderop, is het een ander verhaal. Daar is het bereik volledig weg. Nou wonen wij in een nieuwbouwcomplex met hele dikke muren, dus dat was ook wel te verwachten.

Al met al vind ik deze babyfoon heel prettig. Hij doet bijna alles wat hij belooft en het geluid is gewoon echt goed en helder en dat vind ik het meest belangrijke. Het bereik laat iets te wensen over, maar voldoet binnen prima.

Share

About Rianne van de Wetering

r_vd_wetering@hotmail.com'
Trotse moeder van twee prachtige dochters Florine (2009) en Annelin (2012). Na mijn studie Communicatiemanagement, heb ik toch mijn hart gevolgd en nu vlieg ik al bijna acht jaar als stewardess de hele wereld over. Daardoor kan ik mijn passie voor reizen goed combineren met het gezinsleven. Je maakt me blij met een gezellige dag/avond met vriendinnen, lezen, fotograferen, creatief bezig te zijn en heb ik altijd honderden verhalen in mijn hoofd die ik graag opschrijf.

Check Also

Geniet van een heerlijke nachtrust om overdag energiek te zijn voor je kinderen

Voel je je als ouder de hele tijd moe? Dat is zo gek nog niet. …

Share
Share