Viktor Bil

Viktor Bil ziet eruit als een doodgewone jongen, maar dat is hij niet. Eigenlijk is hij een held. Tenminste, in al zijn avonturen. In zijn geheime schuilplaats in de tuin. Daar is hij de sterkste en de dapperste van allemaal. Maar tegen de drie pestkoppen op school kan hij niet op. Bij hen voelt hij zich klein en onzeker. Als een jongen die zijn tong verloren heeft. Een angsthaas. Toch heeft Viktor Bil geluk.. Hij krijgt hulp van een vriend. Buldo de draak. Buldo begrijpt Viktor en samen gaan ze op zoek naar hoe je wel een held kunt zijn in het gewone leven. Zonder dagdromen.

Recensie
Een leuk voorleesboek wat gaat over een onzekere maar ook stoere jongen die leert voor zichzelf op te komen.  Het verhaal wordt ondersteund door vele grappige illustraties zodat de kinderen tijdens het lezen ook visueel het verhaal meekrijgen.  Het verhaal wordt op een humoristische wijze verteld waardoor de kinderen meeleven met Viktor tijdens al zijn avonturen  Er staan geen moeilijke woorden in en is dus heel goed te doen voor  iemand die al  kan lezen. Bladverdeling is goed en overzichtelijk en erg afwisselend. Zo staat er niet te veel tekst op een bladzijde. Staat  op de ene bladzijde onderaan de illustraties is er op de andere bladzijde gekozen voor 1 grote tekening. Mijn zoon Stefan van zeven is er in ieder geval helemaal weg van.

Viktor Bil – Hilde Schuurmans
Voorleesboek, Hardcover, 74 pagina’s, Clavis
Koop hier bij Bol.com >>

 

Share

About Ingrid

tonnie.hospers@zonnet.nl'
Ik ben getrouwd met Tonnie en moeder van drie kinderen. Myrthe geboren in 2002, Stefan in 2004 en Patrick 2006. De jongste is verstandelijk gehandicapt wat zich uit in een ontwikkelingsachterstand van ruim een jaar tot anderhalf. Hij zit op speciaal onderwijs maar is een heerlijk spontaan, lief, ondernemend maar soms ook erg ondeugend jongetje. Het hebben van een kindje wat anders is dan gemiddeld heeft natuurlijk wel zijn invloed op het wel en wee in het gezin maar we proberen er allemaal zo normaal mogelijk ermee om te gaan. Ik ben supertrots op alle drie mijn kanjers. Myrthe en Stefan leren door Patrick rekening te houden met anderen die anders zijn/denken/doen. Ze zijn lief behulpzaam en zorgzaam en hebben een groot verantwoordelijkheids gevoel t.o.v. hun broertje. Naast het recesseren werk ik nog 2 dagen in het ziekenhuis als secretaresse en 1 avond per week in de thuiszorg als ziekenverzorgende. Naast het zorgen voor anderen vindt ik lezen helemaal top evenals dingen ondernemen met het gezin en heerlijk buiten zijn. Lezen is voor mij een heerlijk moment voor mezelf hetgeen ik dan ook probeer iedere dag te creëren al is het maar een half uurtje.

Check Also

Boysmom [persoonlijke blog]

Het moment dat ik erachter kwam dat ik zwanger was kan ik me nog goed …

Share
Share