Financieel bij de hand

Voor kinderen is het belangrijk om goed met geld om te gaan. Ze hebben steeds meer geld (door zakgeld en baantjes), maar ze geven ook steeds meer uit (aan mobieltjes, kleding en uitgaan). Voor veel kinderen is het omgaan met geld best moeilijk, waardoor ze soms zelfs schulden maken.

Dit boek helpt ouders en kinderen om beter met geld om te gaan. Het boek bestaat uit twee delen, een deel voor ouders en een deel voor kinderen.

Recensie
Juist in deze tijd van de euro-crisis, met veel extra bezuiniggingen van de regering is het van belang dat kinderen leren om goed met geld om te gaan. Straks als ze volwassen zijn, moeten ze immers er zelf voor zorgen dat ze niet in de schulden komen. Door kinderen vanaf 6 jaar met geld om te leren gaan, heb je het meest kans dat ze zich later financieel goed kunnen redden.

Financieel bij de hand is dan ook een perfecte handleiding voor ouders én kinderen. Aan de ouders wordt uitleg gegeven over Opvoeding, Onafhankelijkheid en Oefenen. Hierbij gaat opvoeding over leeftijds-afhankelijke financiële opvoeding, over het bespreken van financiële zaken en het geven van het goede voorbeeld. Bij onafhankelijkheid gaat het vooral om loslaten en vertrouwen. En bij oefenen is er veel aandacht voor het motiveren van je kind door het bijvoorbeeld een kasboek bij te laten houden.
Kinderen van 6 jaar tot 12 jaar leren in Financieel bij de hand hoe ze kunnen sparen en om bij te houden hoeveel ze uitgeven. Kinderen vanaf 13 jaar leren over werken, administrateren, schulden en sparen voor de lange termijn.

Finacieel bij de hand geeft duidelijke uitleg en tips over hoe je financieel kunt opvoeden. De eerste helft van het boek is dan ook voor de ouders bedoelt. Het tweede deel van het boek is voor kinderen bedoeld. Kinderen leren dan om zelf ( jonge kinderen met wat hulp) bij te houden hoeveel geld ze hebben en hoeveel ze (kunnen) uitgeven. In een schrift kunnen ze hun inkomsten en uitgaven bijhouden, waardoor ze inzicht krijgen in wat er gebeurd als je spaart en wat er gebeurd als je iets koopt van je geld.

Financieel bij de hand ga ik zeker gebruiken als hulpmiddel om mijn kinderen financieel op te voeden. Financieel opvoeden kun je namelijk maar één keer doen. Ik hoop dat ze het leuk gaan vinden om straks een kasboekje bij te houden en dat ze zo gestimuleerd worden om te sparen. Financieel bij de hand is dan ook het eerste handboek voor ouders en kinderen, wat gaat over leren omgaan met geld. Een boek dus wat eigenlijk al jaren geleden er had moeten zijn!

Financieel bij de hand – Anske Plante & Annet Dries-Heetman
Paperback, informatief, 144 pagina’s, Forte
Bestel hier via Bol.com>>>

Lees meer:
Zakgeld jongeren fors omhoog ondanks crisis
Ouders te beschermend rond geld
Effect armoede op jeugd hangt af van ouders

Share

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

Leuke uitspraken van ons kleine Josephientje – deel 6: opvoeding [persoonlijke blog]

Laatst kwam ik in de la een notitieboekje tegen met leuke uitspraken van Josephine, toen …

Share
Share