Zomerverhalen – Astrid Lindgren [recensie]

Pippi, Emiel, Lotte, de kinderen van Bolderburen… Ze komen allemaal lang in deze vrolijke bundel, afgewisseld met sprookjes.

Eindelijk is het zomer. Tijd voor picknicks in het bos, zwemfeestjes in de rivier en veel kattenkwaad. Emiel van de Hazelhoeve hijst zijn zusje Ida in de vlaggenmast, de kinderen van Bolderburen slapen in het hooi en Ronja en Birk draven op hun paarden door het bos. Vier de zomer met de bekendste Lindgren-helden!

Recensie
De bekende auteur Astrid Lindgren ken ik voornamelijk van het altijd vrolijke personage Pipi Langkous waar ze veel verhalen over heeft geschreven en waar zelfs een televisieserie, film tekenfilmserie en een musical over is gemaakt. Mijn moeder was vroeger ook een groot fan van Astrid Lindgren, het zal dan ook vast geen toeval zijn dat mijn broer ‘Lars’ heet, net als de zoon van Astrid Lindgren.

 

In dit mooie voorleesboek ‘zomerverhalen van Astrid Lindgren‘ staan 8 verhalen van ongeveer 10 pagina’s lang en  ieder verhaal is voorzien van mooie illustraties. Favoriet bij mijn kinderen is het verhaal ‘toen Emiel kleine Ida in de vlaggenmast ophees. Dat gaat over de Hazelhoeve, daar wonen Emiel en Ida met hun vader en moeder. Op 10 juni is het feest op de Hazelhoeve. De moeder van Emiel is druk bezig met de voorbereidingen van het feest en vader is druk met het netjes maken van het erf. Vader vergeet bijna dat de vlag nog niet is gehesen. Op het moment dat hij dat wil gaan doen komt de knecht uit de stal gelopen en roept vader dat hij moet komen helpen bij een koe die aan het bevallen is. Emiel en Ida willen bedenken dat zij vader met de vlag gaan helpen. Maar in plaats van een vlag besluit Emiel zijn zusje Ida om hoog te heisen! Hun vader is niet zo blij met deze ondeugende streek…

 

Het verhaal ‘Pippi vindt een spunk‘ gaat over Pippi Langkous die samen met haar vriendjes Tommy en Annika op zoek gaat naar de betekenis van het woord ‘spunk.’ Maar die zoektocht valt nog niet mee..  Er is niemand die de betekenis van het woord weet, de juffrouw van de banketbakkerswinkel niet, de verkoper van de ijzerwinkel niet en zelfs de dokter weet niet wat spunk betekend. Mijn kinderen fantaseren er op los maar komen ook niet achter de betekenis van het woord.. Bestaat er eigenlijk wel spunk? Of zou Pippi het zelf hebben bedacht?

Zomerverhalen valt bij mijn kinderen (8 en 5 jaar oud) goed in de smaak en ik vind het stuk voor stuk leuke verhalen om voor te lezen. Voor de liefhebbers van Astrid Lindgren is dit zeker een aanwinst in de boekenkast. Ken je haar verhalen nog niet? Dan raad ik je zeker aan om dit voorleesboek aan te schaffen!

Zomerverhalen – Astrid Lindgren
Hardcover, 94 pagina’s, Ploegsma kinder- en jeugdboeken
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Sigrid Metz

sigridmetz@gmail.com'
Trotse "mem" van zoon Niels (okt. 2009) en dochter Rixt (aug. 2012). Zoals de titel "mem"al aangeeft, wonen wij in friesland. Ik ben werkzaam als dierenartsassistente. Genieten doe ik van quality time met mijn gezin , maar ook van heerlijk rustig een tijdschrift lezen of leuke dingen te ondernemen met vriendinnen. Ik hoop dat jullie genieten van het lezen van mijn recensies.

Check Also

Lieke is verliefd [recensie]

Lieke is verliefd op Sam. Ze vertelt het aan niemand. Maar Eva merkt het best! …

Share
Share