Koningsdag 2015

In een gezin met een Trotse Vader, een Trotse Moeders, 2 zonen en 1 dochter is het uiterst noodzakelijk (vinden de dames in het gezin) om af en toe, meiden onder elkaar, te tuttelen. Koningsdag is daar een prima gelegenheid voor, en laat in nou onlangs omdat ik in het StreamTeam van Netflix zit, mooie Netflix-nagellak hebben gehad! Diep oranje, prima passend bij deze gelegenheid (eigenlijk steenrood, maar daar hebben we het even niet over 😉 

koningsdag-2015-copyright-trotse-moeders-nagels

Samen de badkamer in, nagels lakken en dan nog een rood-wit-blauw vlaggetje op de wangen van de kinderen en wij zijn er helemaal klaar voor! We gaan met ons gezin een dagje uit, naar Avonturenpark Hellendoorn, waar het hopelijk vanwege Koningsdag niet druk is. Wanneer we weer thuis zijn gaan mijn dochter en ik eerst even naar de televisieopnamen van de Koninklijke familie kijken en daarna hebben we een leuke thema-avond verzonnen voor Koningsdag 2015:

koning-katoren-filmEerst kijken we – via Netflix natuurlijk – naar “Koning van Katoren”, een jeugdfilm gebaseerd op het boek van Jan Terlouw.

Koning van Katoren vertelt het verhaal van de zeventienjarige Stach (Mingus Dagelet) die de nieuwe koning wil worden. De oude koning van Katoren is stervende en vertelt aan zijn vriend en kamerheer Gervaas dat de ministers de macht zullen grijpen wanneer hij dood is. In zijn laatste woorden smeekt hij Gervaas om een nieuwe koning te vinden. Diezelfde nacht wordt Stach geboren.  Zeventien jaar later stelt Stach (Mingus Dagelet) de vraag die niemand durfde te stellen: wat moet iemand doen om koning van Katoren te worden? De ministers zitten in het nauw vanwege de aandacht van de pers en besluiten om de jonge lastpost vijf onmogelijke opdrachten te geven….

Ik heb het boek ‘vroeger’ gelezen, maar de film nog niet gezien en kijk er naar uit om deze met mijn kinderen te bekijken. Hieronder de trailer:

lang-leve-koning-julien-trotse-moedersEn afhankelijk van hoe laat het dan is, mogen de kinderen nog een aantal afleveringen van de Netflix Original serie “Lang leve Koning Julien” zien. Ze hebben alle afleveringen van deze eerste serie al een aantal keer gezien (ikzelf trouwens ook, erg grappig!) en kwamen zelf met het idee deze tijdens Koningsdag nog een keer te kijken.

Dus, ook al doen we niet mee met uitmarkten, spelletjesmiddagen of andere georganiseerde activiteiten, we hebben toch een hele oranje dag, in het teken van ‘koning’!

Voor meer informatie over de serie “Lang leve Koning Julien”, klik hier >>>>

Voor meer informatie over Netflix voor kinderen, klik hier >>>>

Allemaal een hele fijne Koningsdag 2015 gewenst!

Voor het verslag van ons dagje in Avonturenpark Hellendoorn, klik hier >>>>

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 16 jaar.

Check Also

Wat een prinses!

Den Haag, 10 juni 2021: de Prinses van Oranje is cum laude geslaagd voor haar …

Share
Share