Steeds meer kinderen blijven over

Tegenwoordig werken steeds meer moeders buitenshuis. Dat wil zeggen dat steeds meer kinderen één of meerdere dagen per week overblijven op school. Om het overblijven op school te kunnen blijven realiseren, is het erg belangrijk dat er voldoende overblijfmedewerkers zijn. Niet op alle scholen hebben ze voldoende overblijfmedewerkers. Sommige scholen regelen het overblijf zelf d.m.v. zelf overblijfmedewerkers te regelen. Vaak zijn dit moeders die een middaguur voor hun rekening nemen.

Maar er zijn ook organisaties die overblijfmedewerkers regelen. Een voorbeeld hiervan is Stichting Los ( Stichting Lunchen op school). Deze organisaties regelen overblijfmedewerkers voor diverse scholen. Het nadeel van zo’n organistatie is dat het overblijven gelijk een stuk duurder wordt. Maar aan de andere kant; zonder deze organistaties zijn er veel scholen die niet genoeg overblijfmedewerkers kunnen krijgen.

Wat zijn je werkzaamheden?
De werkzaamheden van een overblijfmedewerker is uiteraard de kinderen begeleiden tijdens het middaguur. Je zorgt ervoor dat alles vlotjes verloopt en houdt toezicht tijdens het eten en tijdens het vrij spelen op het plein en spelen binnen. Het spreekt voor zich dat je de kinderen helpt, indien nodig.

Cursussen
Steeds meer scholen bieden cursussen aan, aan overblijfmedewerkers. Cursussen die zoal gegeven worden zijn;een cursus overblijfmedewerker en EHBO. Door deze cursussen aan te bieden aan overblijfmedewerkers zorgt de school ervoor dat er meer professionele medewerkers op het overblijf gezet kunnen worden.

Over het algemeen krijg je een vergoeding als overblijfmedewerker. Hoeveel dit is, verschilt per school en organisatie. In sommige gevallen worden reiskosten ook vergoed. Ook dit hangt af van de organisatie. Steeds meer kinderen blijven over, maar zonder (voldoende) overblijfmedewerkers is het onmogelijk om te kunnen overblijven. Wel is het tegenwoordig noodzakelijk dat je als overblijfmedewerker een verklaring van goed gedrag kunt overleggen.

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

Ilse Warringa regisseert “Luizenmoeder” – de film

Hebben jullie ook zo genoten van de serie De Luizenmoeder? Een van de personages die …