Katoenen zoogkompressen van Imse Vimse

Voor moeders die borstvoeding geven is het een terugkerend probleem: lekkende borsten. Om dit op te vangen droeg ik altijd wegwerp zoogkompressen maar deze veroorzaakten altijd rare bobbels in mijn t- shirt. Daarom besloot ik herbruikbare katoenen zoogkompressen uit te proberen. Ik zou willen dat ik nooit anders had gedaan. Persoonlijk vind ik ze wat aan de dure kant; voor drie paar betaal je bijna € 11, maar deze prijs weegt zeker op tegen het gemak van het product. En bij langer gebruik worden ze uiteraard goedkoper.

Ik heb gekozen voor katoenen zoogkompressen van imse vimse. Deze komen in de kleuren wit, roze en zwart en zitten simpel in elkaar. Aan de binnenkant zit een fleece-laag en aan de buitenkant een strakke katoenlaag. De fleece-laag is zacht voor je borsten en tepels en neemt de weglekkende melk prima op! Ook bij de eerste nacht dat mijn zoon doorsliep, is alle melk goed opgevangen door deze zoogkompressen. Voor het voeden haal je ze makkelijk uit je BH en na het voeden zitten ze snel weer goed en zonder vouwen in je BH. Door de nette afwerking aan de voorkant is ook bij strakke kleding niet zichtbaar dat ik ze draag. Vooral in de zomer een enorme pre.

Ik verschoon ze één maal per dag, meerdere malen kan natuurlijk altijd. De zoogkompressen zijn gemakkelijk te wassen en blijven mooi, ook zijn ze na het wassen zeer snel weer droog. Wel vind ik dat er te weinig in één verpakking zitten. Om te voorkomen dat ze allemaal in de was zitten heb je eigenlijk meer dan drie paar nodig. Al met al vind ik deze katoenen zoogkompressen een zeer goede koop en zeker aan te raden!

Share

About Gwen

gwengoes@live.nl'
Hoi, ik ben Gwen, biologe, en de trotse moeder van een zoon (geboren juni 2012). Samen met mijn man en zoon woon ik in Utrecht. Ik kook graag, maar houd meer van lang tafelen. Met mijn man kijk ik graag een serie of film, ik kan niet wachten op een nieuw seizoen van “the bridge” en “ the killing”. Verder gaan we als gezin vaak wandelen in Amelisweerd of door Utrecht. Ik ben net weer gestart met hardlopen en ben weer in training voor de 5k om daarna verder te gaan met de 10k.

Check Also

Is een hittegolf schadelijk voor mijn ongeboren baby?

Wanneer je zwanger bent en er is een hittegolf, of gewoon een dag met hoge …

Share
Share