Sint met Fien en Milo

Fien en Milo staan met vlaggetjes te zwaaien in het park: Sinterklaas is in het land! Fien en Milo bereiden alles voor: ze maken een mooie tekening, en zoeken naar het juiste schoentje voor bij de kachel. Wanneer ze iets lekkers klaarleggen voor het paard, gaat het bijna mis. Zou de Sint vannacht wel komen?

Recensie
De boekjes van Fien en Milo zijn erg geliefd bij mijn dochter en dat maakt dat Sint met Fien en Milo haar lievelingsboekje is wat betreft het thema Sinterklaas. Het boekje is bedoeld voor peuters vanaf twee jaar, maar mijn vijfjarige dochter krijgt er ook nog steeds geen genoeg van. Ik heb zelf wel een vermoeden waardoor dit komt. In de boekjes van Fien en Milo gebeurt er altijd wel iets wat niet mag en bovendien is het interactief. In het boekje komen namelijk verschillende vragen naar voren. Wat doen Fien en Milo bijvoorbeeld in hun schoen voor het paard van Sinterklaas? Is het een pakje drinken, een paar sokken, lekkere wortels of toch een mooie bal? Op de volgende bladzijde lees en zie je dan wat ze gekozen hebben. Zo gaat dat ook met welke schoen ze gaan zetten en welke pyjama ze vandaag aan gaan trekken.

Sint met Fien en Milo heeft een mooi, handzaam vierkant formaat en gekleurde pagina’s. Geel, paars, groen, oranje… Maar geen enkele saaie witte bladzijde. Die kleuren geven het boek een feestelijke en vrolijke uitstraling en dat trekt natuurlijk aan. Neem daarbij dat de tekeningen simpel en dus heel duidelijk zijn erbij en je hebt het perfecte peuterboek in handen. Wie goed naar de illustraties kijkt zal zien dat er soms dingen gebeuren die niet horen… Wat weer tot grote hilariteit leidt bij het lezen van dit boek.

Sint met Fien en Milo – Pauline Oud
Baby- en Peuterboekjes, hardcover, 32 pagina’s, Clavis
Bestel dit boek hier via Bol.com >>>

Share

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

De leukste Lama-cadeaus [top 5]

Ineens zie je ze overal: lama’s! Lama’s als print op truien en pyjama’s, lama’s op …

Share
Share