Een ontbijtje met Mega Toby

Vandaag komt vriendinnetje Merel spelen. Gezellig! Jasmijn staat al te popelen bij de deur als ze haar anderhalf jaar oudere vriendinnetje ziet aankomen en gilt van plezier. Na even een kort kletspraatje met de mama van Merel vertrekt deze naar het werk zodat ik met deze twee meiden overblijf. Op deze regenachtige dag besluiten we gezamenlijk binnen te blijven, echter wil Merel graag hagelslag op brood en moeten we slechts de deur even uit voor ene kleine boodschap. Hagelslag hebben we namelijk niet in ons dagelijkse menu.

Na spelen, koekje en wat drinken besluiten we naar de supermarkt te gaan. Groot feest voor de meiden gezien ze beide een “kinder” winkelwagentje mogen gebruiken. Eenmaal binnen worden we overspoeld met sinterklaas artikelen van chocolade tot boeken. Merel begint blij te roepen dat ze zóóóó van die sint houdt en Jasmijn wordt “besmet” met dit virus en roept luid en duidelijk “die, die die“. Ik kan gelukkig met een smoesje naar het volgende gangpad zodat sinterklaas vergeten wordt. Nu pas zie ik de slimme zet van de winkel. Natuurlijk staan de A-merken op ooghoogte van volwassenen, maar de “kindermerken” staan op kinderhoogte. Zo zien we bob de bouwer vermicelli, kinderchips en een “speciale” kinderlimonade die de meiden zo graag willen. Op smartie-toetjes na, blijf ik standvastig “nee daar hebben we nog genoeg van” roepen, tot aan de hagelslag…

Bij de hagelslag staan de meisjes oog-in-oog met het vrolijke pak mega mindy hagelsag. Aan de ene kant de lieve roze kleur van mega Mindy, de andere kant de stoere politieagent Toby, en ja die is zóóó veel lekkerder (en duurder!) dan gewone hagelslag. En toe maar, ik ga er mee akkoord. Merel blij, en Jasmijn blij die de hele weg naar de kassa blijft roepen, “indy” indy” “indy”

Eenmaal thuis smeren we brood mét mega Mindy hagelslag. Jasmijn vind het redelijk, Merel zegt enigszins sip: “Ik vind het toch niet zo lekker, en wil liever kaas”. Daar zit ik dan met een bijna vol pak hagelslag van Mega Mindy. Niet mijn favoriete beleg. Maar hé, wie kan er nou zeggen dat ze dagelijks met Mega Toby aan het ontbijt zitten?!

Share

About Marjolein van Beek

mayoleinvanbeek@gmail.com'
Wonend in de Achterhoek met mijn dochter Jasmijn (6 jaar), en mijn zoontje Daan (3 jaar), Mijn brood verdien ik als tandartsassistente. Dagelijks probeer ik een balans te vinden tussen een leuke mama zijn en een werkende vrouw te blijven. In mijn schaarse vrije tijd ga ik graag lekker op stap, trek ik me terug met een boek, of onderneem ik leuke dingen met mijn kindjes. In september 2013 bracht ik een boek uit over ontzwangeren met wellicht ooit een vervolg.....

Check Also

Een nieuwe Toby voor de nieuwe Mega Mindy

De rol van Mieke Fonkel / Mega Mindy is 15 jaar lang vertolkt door de …

Share
Share